Parkovisko 1.mája - vodozádržné opatrenie

Zodpovednosť za riešenie: Pezinok

V riešení

Vysoky odtok dazdovej vody z parkoviska 1.maja 1. Žiadam uz konecne zacat robit vodozadrzne opatrenia a tu je to idealne. Parkovisko ma sklon k ceste po ktorej voda odteka do kanalizacie nizsie. Nakoniec ostavaju aj velke mlaky vedla chodnika a spliechaju chodcov. Na hrane parkoviska a chodnika na celej dlzke treba urobit min. 1m siroku vsakovaciu priekopu, kludne nech tam rastie tŕstie alebo kosatce. Moze sa pre istotu urobit prepad do podzemnej nadrze umiestnenej do zelenej plochy vedla stanku. Na polievanie, alebo len vsakovaci hlboky vrt. Kde navrhujem priekopu mal by byt pod zemou stary nevyuzivany teplovod.

20. máj 2021

Milan

myšlienka na vybudovanie vsakovacej priekopy pri parkovisku na dažďovú vodu asi nebude vhodná, lebo dažďová voda oplachuje znečisťujúce možné úniky kvapalín z automobilov, predpokladám, že sú na takéto prípady projektové normy aby neboli znečistené podzemné vody, ale súhlasím, že treba uvedený problém rýchlo vyriešiť
20. máj 2021

Vladislav Marušic

Tak priekopa zvedie vodu do ORL ktora ju vycisti a potom pojde do vyvrtaneho vsakovača. Ale inac je to blby predpis, kedze vela parkovisk nie je odkanalizovana a vsetky cesty mimo miest. Tiez ked splaskova voda aj povrchova v PK zmiesanej kanalizacii, ked nestiha, sa pravidelne oficialne odlahcuje do Cajloka.
24. máj 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, toto je beh na dlhé trate. V skratke takto: poslanci MsZ musia schváliť financie v rozpočte, potom nasleduje verejné obstarávanie na projektovú dokumentáciu, PD priložiť k žiadosti na stavebné povolenie, verejné obstarávanie na zhotoviteľa - realizátora stavebných prác a samotná realizácia, kolaudácia. Podnet zatiaľ nechávam otvorený.

Mgr. Veronika Škultéty
Referent komunikácie a protokolu
Kancelária primátora
24. máj 2021

Vladislav Marušic

Ja viem, prave preto to treba zacat cim skor a tiez ine lokality. Budem sem zbierat miesta a moznosti, aby to malo mesto po ruke. Komu ste to posunuli?
25. máj 2021

Odpoveď samosprávy

Upovedomila som primátora, stavebný úrad a odd. výstavby a ŽP.

Mgr. Veronika Škultéty
Referent komunikácie a protokolu
Kancelária primátora
24. jún 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, posielam vyjadrenie zo stavebného úradu:
riešenie vodozádržného opatrenia na verejnom priestore je v kompetencii OVaŽP - jedná sa o novú investíciu Mesta PK- úpravu spevnených plôch: cesta, chodník, parkovisko a riešenie likvidácie dažďových vôd z nich.
Zámer po vypracovaní PD a zabezpečení stanovísk dotknutých orgánov bude povoľovaný v územnom konaní, ktoré bude riešiť SÚ, ktorý na žiadosť Mesta PK určí OÚ BA, a stavebné konania budú riešiť špeciálne SÚ: tunajší SÚ dopravné stavby, vodné stavby OÚ PK, ŠVS.

Mgr. Veronika Škultéty
Referent komunikácie a protokolu
Kancelária primátora
24. jún 2021

Vladislav Marušic

Tak sme sa dozvedeli pripadny postup, ostava vyjadrenie mesta ci to spravi.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania