Malokarpatská-strom-suchý

Zodpovednosť za riešenie: Pezinok

Vyriešený
meno
Marian Paul 06. júla 2022

Javory vysadené na rozálke pred rokom okolo novej cyklocesty usychajú. Sú slabo polievané, vaky sú prázdne, zem pod nimi je holá a úplne vyprahnutá. Boli sadené s primalými koreňami a priveľkými korunami, a také stromy treba prvý rok intenzívne polievať. Nemajú okolo seba urobený ani len mulč na zadržanie vlahy.

06. júl 2022

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za upozornenie, pán Paul, informovala som o situácii.
Kto? Mestský podnik služieb

Mgr. Veronika Škultéty
Referent komunikácie a protokolu
Kancelária primátora
07. júl 2022

Vladislav Marušic

Sadené boli tento rok na jar. Vaky majú už od jari ale stále boli prázdne, ani raz som ich nezastihol plné. Kto je zodpovedný za škodu na stromoch? Keď nestíha mesto tak požiadajte o pomoc hasičov v najväčších suchách. V ostrovčekoch je pôda zárovno alebo vyššie ako asfalt, tak veľa vody odteká od stromov a ešte aj špiní cyklo. Bolo tam veľa voľnej zemi, mali sa urobiť dlhé vence okolo viacerých stromov kde by sa teraz len občas pustila voda. Ostrovčeky v prírode sú zbytočné keď je zeleň vedľa, len čo sa minulo viac materiálu, stromy tam budú trpieť a sú tam blokovaní cyklisti pešími, keďže ich nemôžu obísť v druhom pruhu. Keby sa projekt na začiatku dal verejne pripomienkovať tak sa mohli chyby vychytať. Poučenie pre mesto.
07. júl 2022

Kelso123

dnes som tAM BOL POzriet vela tých stromov uschne. vaky prázdne, asi niekto zabudol na ich funkciu... a to okolie zaburinené čistá estetická lahoda... cyklisti majú chodníķ peší môžu chodiť po tráve.... aproppo kde skončila všetká dlažba čo sa vybrala s chodníka na kupeckého ulici??
10. júl 2022

Marian Paul

Po dažďoch sa suché listy začínajú trocha zelenať, snáď ešte stromy prežijú.
14. júl 2022

Zuna

Malokarpatská-strom-suchý

Stromy pri cyklotrase treba ihned poriadne poliat lebo vysychaju.
15. júl 2022

Kelso123

treba počkať budúci mesiac možno zaprší... aj na Kollarovej ulici priamo v centre schnú stromy... a nikto nič...
21. júl 2022

Basa

vsade novovysadené stromy schnú... žialbohu to nie je len o vykopaní jamky a Boh sa postará.... premrhané peniaze a ludská práca. žial primátor to nezvládol. a za to by mal zaplatit zo svojho....
15. august 2022

Marian Paul

Stromy sa pekne olistili, aj tie čo už boli suché. Vakuoly sú plné vody. Tento podnet by sa už hádam mohol uzavrieť. Vyzerá že nakoniec prežijú, jupi.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania