Svätoplukova-Zeleň a životné prostredie-adaptácia na klímu

Zodpovednosť za riešenie: Pezinok

V riešení

Na Svätoplukovej pri obchodoch tri stromy sofory kvetmi znečisťujú chodník a koreňmi ho deformujú. Chodník je pod nimi zbytočný a nevyužívaný, treba ho odstrániť ako je na fotke nakreslené. Pomôže sa tým aj stromom, zadržiavaniu vody v pôde a ochladzovaniu okolia v rámci adaptácie na zmenu klímy. Aj mesto získa dlažbu na nové plochy.

30. august 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, pán Marušic, ďakujeme za návrh, avšak mesto Pezinok nepočíta na rok 2022 s odstránením zámkovej dlažby v okolí predmetných stromov.

Mgr. Veronika Škultéty
Referent komunikácie a protokolu
Kancelária primátora
30. august 2022

Vladislav Marušic

Pani Škultéry, viem že mesto s tým nepočíta, veď preto som to sem dal, aby sa to pridalo na rok 2023. Dajte to kompetentným a tu nám oznámte, či s tým súhlasia a niekedy to urobia alebo to odmietajú. Budem sem takéto miesta na adaptáciu dávať viac. Bude to tu čakať na realizáciu, snáď to niektoré budúce vedenie mesta urobí. Je to uľahčenie pre mesto, Adaptáciám sa v budúcnosti nevyhne, ale čím skôr budú, tým lepšie pre obyvateľov. Potom toho naraz bude veľa.
30. august 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň ešte raz, informáciu, ktorú som zverejnila, som približne v takomto znení dostala aj z odd. stratégie a životného prostredia. Podnet nechávam otvorený a ak budem mať nové info, pošlem.

Mgr. Veronika Škultéty
Referent komunikácie a protokolu
Kancelária primátora

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania