Fajgalská cesta-zviera-uhynuté

Zodpovednosť za riešenie: Pezinok

Vyriešený

Mrtva srnka

22. marec 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme Vám za podnet. Mestská polícia bola vyrozumená a pošlú tam výjazd.
Prosím, v prípade ak sa stretnete ešte niekedy s takýmto prípadom, volajte priamo 159. Pri zadávaní odkazov do portálu Odkaz pre starostu, nevieme reagovať tak rýchlo ako by bolo potrebné, vzhľadom nato, že každý podnet prechádza schvaľovaním zo strany administrátorov stránky.

S pozdravom

Oddelenie stratégie a životného prostredia
Mestský úrad Pezinok
22. marec 2023

Vladislav Marušic

Mrtvu zver v prírode netreba nahlasovať, slúži ako potrava množstvu živočíchov.
23. marec 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň pán Marušic,

ďakujeme Vám za komentár, avšak na území SR platia určité zákony ktorými sa musíme riadiť. Ide napríklad o Zákon o poľovníctve č. 274/2009 Z. z. v znení neskorších predpisov, kde §66 ods. 3 hovorí:
Ulovená alebo inak usmrtená zver alebo uhynutá zver alebo jej časti nachádzajúce sa v poľovnom revíri patria užívateľovi poľovného revíru. Zver ulovená, uhynutá alebo inak usmrtená na nepoľovných plochách patrí užívateľovi najbližšieho poľovného revíru, ak sa v tomto zákone neustanovuje inak. Zver ulovená alebo inak usmrtená alebo uhynutá na poľovných pozemkoch, ktoré nie sú zaradené do poľovného revíru, patrí užívateľovi najbližšieho poľovného revíru. Užívateľovi poľovného revíru alebo najbližšieho poľovného revíru za rovnakých podmienok patria aj vedľajšie produkty zo zveri, ako sú poľovnícka trofej, zhody parožia a vajcia pernatej zveri.
Rovnako to podľa fotky vyzerá, že by mohlo ísť o pytliactvo kedže zver je vyvrhnutá. Podľa Trestného zákona č. 300/2005 Z.z. v znení neskorších predpisov §310 ods. 1:
Kto neoprávnene zasiahne do výkonu práva poľovníctva alebo do výkonu rybárskeho práva tým, že bez povolenia loví zver alebo ryby alebo loví zver alebo ryby v čase ich ochrany alebo zakázaným spôsobom, alebo kto ukryje, prechováva, alebo na seba alebo na iného prevedie zver alebo ryby neoprávnene ulovené alebo nájdené, potrestá sa odňatím slobody až na dva roky.

Nemôžeme konať mimo zákon, resp. nekonať. Zver bola Mestskou políciou nahlásená príslušnému poľovnému združeniu a tiež bola odstránená.

S pozdravom

Oddelenie stratégie a životného prostredia
Mestský úrad Pezinok
26. marec 2023

Odkaz pre starostu

Komentár porušujúci pravidlá portálu bol vymazaný.

Katarína
Odkaz pre starostu
[email protected]
27. marec 2023

Vladislav Marušic

Jasne ze mesto musi konat ked ma podnet (kiež by to dodrziavalo pri vsetkých podnetoch), pisal som to obyvateľom. Keby som ja mal taketo hlasit tak je tu toho viac ako skladok.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania