Kučišdorfská dolina-znečisťovanie-vody

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

V riešení

Dobry den, na oddelení životného prostredia mesto zamestnáva 11 osôb. Nechcem krivdiť ani fabulovať, a práve preto by som chcel dať do pozornosti, že pri výrube stromov z ťažkých mechanizmov alebo nástrojov píl, unikajú prevádzkové kvapaliny. Bolo by fajn keby pracovníci ŽP nesedeli len za stolom, ale námatkovo a neohlásene vyšli do terénu a kontrolovali hospodárov lesa a ich výkonných spracovateľov odštepných závodov. Nechávajú po sebe aj odpad z olejových nádob plechovky plasty a iný bordel. Ten vždy po nich pozbieram. Tých znečistených miest po vyrube je veľmi veľa.

15. apríl 2023

Vladislav Marušic

Ja len spresním, že tam sú štátne lesy, nie mestské, ale znečistenie môže riešiť aj mesto poprípade posunúť niekam. Mesto už nemá zamestnanca na terénnu kontrolu po tom čo mne nepredĺžili dohodu.
18. apríl 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme Vám za podnet. Žiaľ referát životného prostredia nemá toľko zamestnancov koľko uvádzate a ani oddelenie stratégie a životného prostredia toľko zamestnancov nemá - každý referát má svoju pridelenú agendu.
Avšak aj napriek tomu nesedíme len za stolom, chodíme aj do terénu. Vzhľadom nato, že nemôžeme a nevieme byť všade, máme túto aplikáciu aby nám občania pomohli v záujme všetkých obyvateľov.
Ďakujem pánovi Marušicovi za doplnenie, že sa nejedná o mestské lesy ale štátne. Samozrejme informáciu na Lesy SR posunieme a budeme Vás informovať o náprave.

S pozdravom

Oddelenie stratégie a životného prostredia
Mestský úrad Pezinok
20. apríl 2023

pelegrim

chvala bohu...
25. apríl 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

predmetné lesy a poškodenia, spadajú do kompetencie Okresného úradu Pezinok.

S pozdravom

Oddelenie stratégie a životného prostredia
Mestský úrad Pezinok
25. apríl 2023

Odpoveď samosprávy

Samospráva uviedla, že zodpovedným subjektom je: Okresný úrad Pezinok
25. apríl 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Iný subjekt

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania