Mestské lesy-zadržiavanie vody-rušenie zvážnic

Zodpovednosť za riešenie: Pezinok

V riešení

V mestskom lese lokalita Žlábek, č.porastu 751a prebieha teraz ťažba, kde sa vytvorila zvážnica z podkopcovej cesty prudko dole a hrozí masívny odtok vody zrážkovej, pôdnej, aj po topení snehu. Tak vznikajú aj povodne. Zvážnicu treba po ťažbe zrušiť tak, aby voda nemala šancu. Teraz tam maju na to asi aj vhodný stroj, ked nebude treba bager. Žiadam systematicky riešiť všetky zvážnice a dupľom lesné cesty, ktoré sú na tom ešte horšie (dám do komentu). Na fotkách pohľad zvrchu a zo spodu a čiarou označený odtok vody.

07. jún 2023

Vladislav Marušic

Lesná cesta v poraste 793b pri Švarcovych gaštanoch po poslednom lejaku, ale tu sa to opakuje vo velkom vždy. Hlboko vymletá až na skalu a voda vedie cez kanály vinohradu (3 fotka) až do Blatiny (Cajlok). Dobré by bolo zrušiť ju, alebo poriadne odvodniť, vykopať jamy po celej dĺžke, aj vo vinohradoch.
12. jún 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň pán Marušic,

ďakujeme Vám za podnet. Kontaktovali sme lesníka pre bližšie informácie. Obe cesty sú aktívne využívané. Prvá je v užívaní od roku 2010 a teda aj pravidelne kontrolovaná keďže je stále v aktívnom využívaní. Teda sa nevytvorila zvážnica teraz. Druhá je v užívaní z neskoršieho roku, ale rovnako je cez ňu realizovaný zvoz naďalej - tá však bude skontrolovaná na základe Vašich fotiek.
Po ukončení prác, kedy už cesty nebude nutné užívať, budú cesty zrušené a upravené tak, aby nebol možný masívny odtok dažďových vôd.

S pozdravom

Technické oddelenie
Mestský úrad Pezinok

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.