Záhumenice-navrhnúť klimaadaptačné ulice

Zodpovednosť za riešenie: Pezinok

V riešení
meno
Vladislav Marušic 19. júla 2023

Zo zápisnice Komisie rozvoja a živ. pr. 12.6.23, kde som aj bol: "Projekty Záhumenice: jedná sa o súbor projektov, na výstavbu prevažne rodinných domov. Momentálne sa mesto zaoberá s 3. developerskými návrhmi. Pani Klimentová informovala členov komisie, že momentálne predmetné návrhy nie sú zosúladené na danom území. Ani jeden z developerov nepočíta s občianskou vybavenosťou na vlastnom pozemku. Ani jeden z developerov neplánuje vybudovať miestnu zbernú komunikáciu. Členovia komisie sa jednoznačne zhodli, že najlepším riešením pre dane územie je naprojektovanie cestnej siete pre dané územie. Daný projekt by mal byt záväzný pre developerov."
Žiadam zahrnúť pre developerov záväzné klimaopatrenia. Vyčleniť dostatočne široké ulice aj pre uličnú alej vysokých stromov a járok pre dažďovú vodu z cesty, chodnikov a striech domov. Kanalizacia mesta uz nestiha a vypusta splasky do potoka, preto uz do nej nesmieme odvadzat ziadnu novu dazdovu vodu. Navrhy su na fotkach. Do jarku musia odvádzat vodu zo striech aj domy, nie ako v celom meste na cestu až do kanalizacie. Pod jarkom moze byt aj rúra (foto) na odvedenie prebytocnej vody do uličného jazierka, alebo povrchovy odtok. Podobne by malo mesto ziadat aj pri vystavbach jednotlivych domov v celom meste.

19. júl 2023

Daniel

Ja inak nechápem, že mesto vôbec chce dovoliť nejaké ďalšie developerské projekty v meste. Infraštruktúra je poddimenzovaná, cesty totálne preťažené. Dokedy sa toto mesto chce umelo nafukovať?
19. júl 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň pán Marušic,

podnet sme zaslali okrem životného prostredia a územného plánu aj na tajomníka komisie životného prostredia. Vzhľadom na rozsiahlosť Vašeho podnetu, Vám nevieme momentálne nič bližšie odpovedať. Avšak ak sa zúčastníte najbližšieho zasadnutia komisie, skúste aj tam predložiť Váš návrh aj keď daný zámer už asi prejednávaný nebude.
Na vyššie uvedené referáty je podnet poslaný a budeme Vás informovať po obdržaní stanoviska.

S pozdravom

Technické oddelenie
Mestský úrad Pezinok
20. júl 2023

Vladislav Marušic

Na Komisiu sa nespoliehajte, je len formalita MsZ. Pravomoc ma primator a pracovne MsÚ.
22. júl 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

komentár obsahujúci urážky bol odstránený.

Týmto chcem zároveň poprosiť užívateľov a užívateľky portálu o slušnú diskusiu, nielen pod týmto podnetom, ale na celom portáli Odkaz pre starostu. Verím, že konštruktívna diskusia o našom meste môže priniesť lepšie výsledky ako vzájomné urážky.

Ďakujem,

Katarína
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania