Laca Novomeského-riešenie dopravnej situácie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: Pezinok

V riešení

Dobrý deň,
chcem sa opýtať, dokedy budeme čakať na vyznačenie možnosti parkovania. Na tejto križovatke som Vám 2x poslala podnet na osadenie druhého zrkadla kvôli neprehľadnosti pri vychadzaní z ulice od kúpaliska. Ale podnet ste zamietli s odôvodnením, že bude platiť nový zákon o parkovaní, a že to riešite. No situácia je teraz ešte horšia ako predtým. Daná križovatka je ešte viac neprehladnejšia, kvôli parkovaniu na úrovni križovatky po oboch stranách, ulica je úzka, autá tam majú problém prejsť, o autobusoch ani nehovorím. Vodiči, ktorí tam parkujú vôbec nemyslia na dosledky, resp. na to, že tam so svojimi autama zavadzajú. Parkovanie na sídliskách je vo všeobecnosti problémové, no toto je už porušovanie základných pravidiel cestnej premávky.

04. november 2023

Eva

Tieto dni sme svedkami uplne bizardnej situacie, kedy parkovanie bolo vyznacene vsade inde no tam, kde by malo byt nie. Tato krizovatka ostala bez oznacenia moznosti parkovania na chodniku, co sposobuje velke problemy, nielen autobusom (bola som svedkom, kedy autobus musel vycuvat, aby nezobral spatne zrkadlo stojacemu autu) ale aj autam vseobecne. Na co sa prosim caka??
04. november 2023

Katarína

Tak isto nie je vyznačené parkovanie ani na Novomeského ul.pri kúpalisku smerom k bytovému komplexu LaVita. Je to slepá a úzka ulica a kvôli novému zákonu musia autá parkovať na ceste a následne je prejazd tadiaľ dosť problémový. A tiež si to už "odniesli" na niektorých autách spätné zrkadlá.
06. november 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme Vám za podnet. Ten bol zaslaný na Mestskú políciu a referát dopravy a technickej infraštruktúry. Po obdržaní vyjadrenia Vás budeme informovať.

S pozdravom

Technické oddelenie
Mestský úrad Pezinok
15. november 2023

Peter

Ja som tam bol už pár krát svedkom, že ráno musel ísť autobus cez daný úsek úplne pomaly, lebo sa tam ledva zmestil. Neviem, prečo to Mestská polícia nerieši. Rovnaký problém má autobus aj smerom na Muškát v križovatke Cajlanská a Gogoľova.
16. november 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, mesto momentálne neplánuje vyznačiť ďalšie parkovacie miesta na chodníkoch. Vodič musí byť disciplinovaný aj pri parkovaní. Ďakujem za pochopenie.
Kto? Referát dopravy a TI

Technické oddelenie
16. november 2023

Peter

Ja som to nemyslel tak, aby ste vyznačili ďalšie miesta, ale keďže sú vodiči nedisciplinovaní, tak má mesto Mestskú políciu, aby to riešila. To sa Vám vodiči Arriva nesťažujú, že mnoho krát ledva prejdú? V iných mestách robia testy prejazdnosti záchranárskej techniky (projekt 3 metre k životu). Tá by tam neprešla určite...

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.