Zber bioodpadu na cintorínoch

Zodpovednosť za riešenie: Pezinok

V riešení

Žiadam na cintoriny dať velky autokontajner na zeleny bioodpad v podobe kvetináčovych kvetín, ktore su tam teraz vo velkom mnozstve, vypocital som ich na min. 3 000, co je asi 6 ton. Take mnozstvo je skoda dat na skladku, ktora je uz plná a mesto nebude mat coskoro kam vozit odpad. Tiez teraz ludia vela vyhadzuju lístie. Zákon zakazuje skladkovat bioodpad. Ku kontajneru dat oznam oddelovat plastove kvetinace, ktore dat vedla (niektori si ich aj teraz oddeluju a beru domov, idu lahko vyklopit). Je to cele vec ochoty mesta a treba to len zadat MPSke, tak ako udržiavaju zelen... Bolo by dobre dat tam natrvalo kontajnery na plast a sklo (kahance), nie len pre vyznam enviro. ale aj financny. Ja mam mesacne za hrsť zmesoveho odpadu a odmietam platit za druhych. Do zmesoveho tak pojdu len umele kvety, ktore by mesto mohlo na cintorine aj zakazat.

25. november 2023

Vladislav Marušic

Kedy tento podnet zverejníte? Uz 5 dní caká. To uz ani nebude aktualne. Dufam ze za tuto sluzbu mesto neplati lebo je to bieda. Niekedy ste to tusim zverejnovali za 1-2 dni, a teraz vzdy tyzden.
27. november 2023

Odpoveď samosprávy

Pekný deň p. Marušic,

ďakujeme za podnet. Zasielame ho príslušnému referentovi na životné prostredie. Čo sa týka zverejňovania, zamestnankyňa ktorá má v kompetencií Pezinok čerpala dovolenku.

S pozdravom

Technické oddelenie
Mestský úrad Pezinok

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania