Laca Novomeského-nestabilné kontajnery

Zodpovednosť za riešenie: Pezinok

V riešení

DOKEDY ESTE!!!

uz roky sa tu objavuju podnety po kazdom silnejsom vetre.... mesto (za hociktoreho primatora) na to vzdy hadze bobek. problem riesitelny s jednym z najlacnejsich rieseni (snad aj hianikove kvetinace boli drahsie...).... ale mesto ma tolko penazi a je tak dokonale ciste, ze je super lacne platit zamestnancov, aby po celom Pezinku opat zbierali to, co uz obcania vyzbierali a co uz raz zaplatili v poplatkoch za odpad....

29. január 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet. Počas vetra sa tento problém nevyskytuje len na sídlisku Sever, ale na celom území mesta. Najčastejším dôvodom sú nezabrzdené nádoby, ktoré sprostredkovateľská firma po vysypaní zabrzdí.
Podnet je zaslaný na referát životného prostredia, kde sa mu budú venovať.

S pozdravom

Technické oddelenie
Mestský úrad Pezinok
29. január 2024

Vladislav Marušic

Mesto, nie je to len o nezabrzdenych kontajneroch, ale častejsie preto, ze su lahké, prázdne alebo poloprazdne. Teraz fúkalo vo štvrtok a v sobotu a vo št.vyvazali plasty a v pia.papier. To sa da riesit asi len pristreskom. Lietalo aj vela malych nadob pred domami hned ako ich vyviezli. Mozno keby s vyvozom pockali 1 den ked vidia ze je vydana vystraha na vietor.
29. január 2024

Peter

alibizmus najhrubsieho zrna!!!... pristresky!!! jedine riesenie (ak nahodou neojdeme do 21. storocia, kedy sa mozeme rozpravat o polo/zapustenych velkokapacitnych kontajneroch...)... plus vyriesi sa rozfukavanie bordelu, plus migracia divej zvery na pezinske odpadkove hody (= zvysena bezpecnost obcaniv - najma deti!!!, = zmensene riziko prenosu chorob...).... tak co mesto? ake dalsie vyhovorky?
31. január 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

nižšie zasielame stanovisko z referátu životného prostredia:

Mesto Pezinok si uvedomuje situáciu so stojiskami a preto začalo v roku 2023 v prípravami na vybudovanie polopodzemných kontajnerov (PPK) na sídlisku SEVER a JUH. V 1.etape vybuduje v roku 2024 PPK na sídlisku SEVER v rozsahu 8 až 11 stojísk, v ďalšej etape plánuje mesto dokončiť sídlisko SEVER a vybudovať PPK aj na sídlisku JUH (2025).

S pozdravom

Technické oddelenie
Mestský úrad Pezinok

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania