Laca Novomeského-osvetlenie-nevhodné (silné a pod.)

Zodpovednosť za riešenie: Pezinok

V riešení

Dobry den, chcel by som sa opytat kompetentného/tnej, ktorý/á na úrade riadi nákup mestského osvetlenia, že či by jemu/ jej bolo príjemne, keby celu noc biele svetlo svietilo z ulice do okien? Neutrálna biela vyžaruje modre svetlo, ktoré narúša cirkadialny systém nie len ľudí, ale najmä voľne žijúcich živočíchov. Odporucam aby sa mesto vzdelávalo v tejto problematike. Ja osobne sledujem top človeka v obore svetla Hynek Medricky, v ponuke ma aj fólie, ktoré neprepustia modre a zelene vlnové dĺžky. Prejdite sa po meste, sídliskách a zistite, že každá štvrtá piata lampa ma iný zdroj osvetlenia. Pre oči aj pre cirkadialny systém sú príjemnejšie tie žlté výbojky vo verejnom osvetlení, kt. sa daju nahradiť aj žltými LED. Dakujem odpoved.

22. marec 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, Mesto Pezinok momentálne čaká na schválenie úverového rámcu na modernizáciu verejného osvetlenia. Čo sa koncertného svetelného bodu týka - je potrebné sa obrátiť na správcu verejného osvetlenia, v tomto prípade na Mestský podnik služieb.

Technické oddelenie
22. marec 2024

Daniel

Kto toto schválil takéto biele svetlo v takej výške, že svieti ludom priamo do okien, tak tomu by som to svetlo nechal zapnuté týždeň v kuse rovno pred tvárou. Celkom inak nechápem, tieto odpovede že sa človek má obrátiť na Mps, potom tento portál stráca zmysel.
22. marec 2024

Patrik Horváth

Technické oddelenie mesta Pk, vy ste tu od toho aby ste na základe podnetov od občanov z aplikácie, manažovali MPS aby dali veci do poriadku, alebo sa mýlim?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania