1.mája-osvetlenie-chýbajúce/nedostatočné

Zodpovednosť za riešenie: Pezinok

V riešení
meno
zeda 01. februára 2019

Dobry den, na tejto ulici su stromy, ktore rastu az do verejneho osvetlenia, tym padom je ta ulica kompletne tmava, ist tadial na bicykli je dost nebezpecne. Treba tie stromceky trochu zvrchu orezat. Dakujem.

04. február 2019

Samuel Paulini

Keď sa raz vysúťaží osvetlenie netreba zrezat stromy, ale treba nainštalovať na staré skrátené tyče LED svietidla svietiace iba na chodník, nie do okien, a najlepšie bude doplniť dalšie osvetlenie vozovky a prechodov. Pochopitelne to bude drahé, ale podľa môjho názoru kvalitnejšie riešenie než to zrezávanie. Zrezávanie by malo iba čiastočný a krátkodobý efekt. Ihličnany nedobre znášajú rez a vyzerajú potom škaredo, čiže pri nich by to bolo extra nedobré.
05. február 2019

zeda

dufam, ze samosprava vie, ako riesit tento problem, mne ide o to, aby bola cesta osvetlena.
06. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za podnet, Vašim podnetom sa budeme zaoberať.



Referent vzťahov s verejnosťou
01. marec 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, tieto stromy orezával Petmas minulý rok (2020), avšak obyvatelia, ktorí ich sadili, sa voči tomu ohradili. Tu je však problém, že niektoré stromy vysadili obyvatelia priamo pod lampy VO a nie je možné im odrezať rastový vrchol. To by bolo poškodenie stromu. Orezy sa realizujú vo vegetačnom období (1.4. - 30.9.), najmä v jeho 1.polovici. Aj keď v tomto prípade podľa fotiek nevieme zabezpečiť dostatočné osvetlenie cesty orezom a výrub kvôli tomu robiť nechceme.
Je možné vyriešiť osvetlenie v rámci obnovy, rekonštrukcie osvetlenia, avšak, bohužiaľ, v rozpočte na rok 2021 poslanci mestského zastupiteľstva neschválili ani jedno euro v kapitálových výdavkoch na budovanie nového osvetlenia. Podnet nechávam zatiaľ otvorený.

Mgr. Veronika Škultéty
Referent komunikácie a protokolu
Kancelária primátora

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania