Svätoplukova - poškodený bio kontajner

Zodpovednosť za riešenie: Pezinok

Vyriešený
meno
Lydia 13. februára 2019

Zo spodu prasknuty a tecuci bio kontajner od jesene na Svatoplukovej 1, Pezinok, ktory priserne zapacha. Casto byva preplneny. Kontajner by sa mal vymenit a castejsie vysypat aj v zimnom obdobi.

13. február 2019

Odpoveď samosprávy

Problém využívania a rozmiestnenia kontajnerov na biologický odpad na sídliskách bol predložený komisii životného prostredia - čakáme na ich stanovisko. Častejší vývoz nie je možný, robí sa podľa kalendára spolu s vývozom z rodinných domov. Poškodenie kontajnera skontroluje zberová spoločnosť. V prípade, že sa problém nebude riešiť, Mesto kontajner stiahne.
Kto? MsÚ - ref. ŽP, KS a D
Kedy? 2 mesiace

Mestský úrad - Referát ŽP, komunálnych služieb a dopravy.
13. február 2019

Vladislav Marušic

Ja som zodpovedná osoba (žiadateľ) za ten biokontajner a tiež člen novej komisie ŽP. Komisia zasadne až v marci. Dno asi nie je prasknuté ale je tam prirodzený otvor na odtok vody, ktorý je vrchnákom zatvorený. Do nejakej doby (cca rok) tie biosmetiaky netečú, ale časom asi tesnenie od tlaku obsahu prestane tesniť a preteká.
Riešenia:
1. zvnútra silikónom zalepiť vrchnák a jeho tesnenie, silikón znesie nejaký ten pohyb materiálu od zaťaženia.
2. častejšie vyvážať alebo pridať ešte jeden, čiže obsah nebude taký ťažký. 3. vymeniť smetiak za taký, ktorý nemá na dne žiadny otvor, ani uzavretý.
3. zrušiť smetiak - nedá sa, podľa VZN som ako žiadateľ splnil všetky požiadavky, mesto nesplnilo to, že smetiak bude určený na bio, čiže by mal dvojité dno a vetranie. Nesplnilo ani to, že smetiak má byť hnedej farby.

Ja preferujem riešenie č. 1. jednoduché, lacné, rýchle. Komisia ŽP pracuje na vylepšení systému zberu bioodpadu, dovtedy prosím o zhovievavosť a takéto dočasné riešenie. V pondelok 11.2. bol vysypaný a netečie, pokiaľ sa nezaplní asi do polovice. Na smetiaku je aj oznam s mojim tel. číslom pre sťažovateľov.
14. február 2019

Marian Paul

Podporujem riesenie pana Marusica. Vdaka tomuto BIO smetiaku sme znizili nas odpad o 40%. Hladajme riesenie a nie dovody na zrusenie.
28. február 2019

Lydia

Dňa 11.2. bol smetiak vysypaný, ale dnes sa problém znovu opakuje , že tekutina z dna kontajnera znovu vyteká a keďže sa otepľuje hrozne zapácha. Som za to, aby sa čo najskôr kontajner buď vymenil, alebo otvor zasilikonoval, ako navrhoval pán Marusic. Teší ma, že ľudia triedia odpad, ale na 3 dvanásťposchodové bytovky jeden kontajner je naozaj veľmi málo.
04. jún 2020

Odpoveď samosprávy

Kontajner vymenený, označený. Od 1.1.2021 dôjde k zmenám v triedení bioodpadu, budeme vás informovať.

Mgr. Veronika Štrba Škultéty
Referent komunikácie a protokolu
Kancelária primátora

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania