Za dráhou-neporiadok a odpadky-čierne skládky

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Neriešený

Po vyrube naletovych krikov pri zelez. stanici sa odkryl neskutocny neporiadok. Je ho vidiet aj z prechadzajucich vlakov.

22. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Samospráva uviedla, že zodpovedným subjektom je: Železnice SR
22. marec 2019

Odkaz pre starostu

Podnet bol zaslaný ŽSR.
08. apríl 2019

Peter

Krasne zahrare do stratena. ZŠ majú po Slovensku miním. 100 takychto čiernych skládok bez naroku na ich odstranenie. MPS Pezinok by mal upraviť priestor a faktúru poslať ZŠ. Vstupna brana do Pezinka tak bude aj nadalej vyzerať otrasné!!
09. apríl 2019

Odkaz pre starostu

Odpoveď ŽSR:

---

Dobrý deň.
Po preverení situácie vo veci čiernej skládky na ulici za dráhou v Pezinku bolo zistené, že odpad sa nachádza na pozemku mesta a sčasti na pozemku v správe ŽSR. Odpad na pozemkoch vytvárajú neprispôsobivý občania.

Zákon č. 79/2015 z. z. o odpadoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov v § 15 ods. 1 hovorí:

Oznámiť umiestnenie odpadu na nehnuteľnosti, ktoré je v rozpore s týmto zákonom môže akákoľvek fyzická osoba alebo právnická osoba príslušnému orgánu štátnej správy odpadového hospodárstva alebo obci, v ktorej územnom obvode sa táto nehnuteľnosť nachádza.

Ods. 2 hovorí:

Vlastník, správca alebo nájomca nehnuteľnosti je povinný bezodkladne po zistení, že na jeho nehnuteľnosti bol nezákonne umiestnený odpad, oznámiť túto skutočnosť orgánu uvedenému v odseku 1.

Vzhľadom na to, že odpad, ktorý ste ohlásili nepochádza z činnosti ŽSR, bolo postupované podľa vyššie uvedených odstavcov paragrafu 15 zákona o odpadoch.

Za pochopenie ďakujeme

Elena Wolzbergerová
ŽSR OR Trnava
Kancelária riaditeľa OR
Bratislavská 2/A, 917 02 Trnava
29. november 2019

Neaktívny účet

ja vam poviem aky neprisposobivi obcania mlady soplaci podla toho ako vyzeraju mozno ani 16 rokov nemaju hulia tam travu-bongo ved kazda flasa je rozrezana!! Mozno pravidelna pesia pochodzka zo strany policie lebo zial autom sa tam nedostanu.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania