M.R. Štefánika-Verejné služby-iné

Zodpovednosť za riešenie: Pezinok

Vyriešený
meno
Miriam 27. mája 2019

Dobrý deň nenašla som vhodnú kategóriu, alebo iné miesto kde by bolo možné podnet podať. Chcela by som sa spýtať či mesto neuvažuje nad rozšírením kapacity ZUŠ. Ľudí sa sťahuje do mesta stále viac a viac, ale kapacita sa dlhodobo nemení. Niektoré deti ktoré by chceli chodiť na Zušku sa nedostanú kôli kapacite ani po dvoch rokoch. Keď sa uvažuje s dostatočným počtom miest pre MŠ a ZŠ, pamätá mesto aj na tento typ vzdelávania. Je škoda že deti, ktoré majú záujem a talent ho nemôžu rozvíjať. Máte prehľad koľko miesť má Pezinok k dispozícii k pomeru obyvateľov a ako to korešponduje s inými časťami Slovenska?
Ďakujem

07. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za podnet, Vašim podnetom sa budeme zaoberať.



Referent vzťahov s verejnosťou
21. júl 2019

Valeria Novakova

Bolo by dobre sa touto problematikou vážne zaoberať, pretože potreba vyššej kapacity miest sa potom rieši, rôznymi a možno aj nie vždy čistými cestami, kedy sa rodičovi mierne naznačí, že dieťa nepracuje v súlade s predstavou učiteľa a ten svoj tlak zvyšuje až dieťa donúti zo školy vraj pre slabšie vysledky školu opustit, čím sa aj takto získalo miesto. Hoci v inej škole dieťa pokračuje. Vyvolaný stres sa ťažko ospravedlňuje u dieťaťa, ale toto asi by nemala byť cesta, pretože dieťa nechápe súvislosti. Preto podporujem názor, že nadaných deti v meste s pribudajucim obyvateľstvom bude viac a trebalo by im vytvoriť priestor, kde by sa deti aj učitelia cítili dobre mali by zo svojej práce radosť a nemuseli by sa utiekat k nekalým praktikám, ako doprevadzajuca osoba /babka/ som to zažila v priamom prenose.
05. marec 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ospravedlňujem sa za odmlku v komunikácii. Mesto Pezinok o rozšírení kapacít ZUŠ E. Suchoňa sa neuvažuje, keďže mesto Pezinok má pre ZUŠ E. Suchoňa dostatočné priestory a kapacity na ulici M. R. Štefánika 9 a taktiež tento rok sa priestory rozšírili oficiálne o elokované pracovisko ZUŠ E. Suchoňa na M. R. Štefánika 10. Čiže je tu navýšenie o ďalšie priestory. V súčasnosti ZUŠ E. Suchoňa navštevuje 620 žiakov, ktorí navštevujú jednotlivé tanečné, hudobné, literárno-dramatické a výtvarné študijné odbory. Zo 620 žiakov je 10 dospelých študujúcich na ZUŠ E. Suchoňa. Na ZUŠ sú prijímaní žiaci po splnení prijímacích skúšok, čiže každý jeden uchádzač, ktorý splní prijímacie kritériá, je prijatý na štúdium a nikto nebol z kapacitných dôvodov odmietnutý.
Akékoľvek rozširovanie kapacít, či už o elokované pracoviská, je proces, ktorý musí mať svoje opodstatnenie a aj časový priestor v rozsahu 2 rokov. Mesto Pezinok v súčasnosti neeviduje, že by do ZUŠ neboli prijaté deti z kapacitných dôvodov, tak ako je uvedené vyššie. Ďakujeme pekne za pochopenie.

Mgr. Veronika Škultéty
Referent komunikácie a protokolu
Kancelária primátora

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania