Bernolákova-strom-poškodený

Zodpovednosť za riešenie: Pezinok

Uzavretý

Poškodene korene hrubky 3 cm a viac. co norma definuje ako poskodenie, o com vedia aj realizatori kladenia kablov. Su to momentalne ul. Bernolakova a Hnčiarska, SNP uz zatvorili. Nech zaplatia škodu za čo budeme platit nahradu zelene. Dalšia vec, prečo kopu cez zelen a posledne miesta na sadenie stromov ked vedla maju zamkovu dlažbu a možu to dat pod chodnik, nešetrite ich velke majetky na ukor mesta a obyvatelov.

07. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za podnet, Vašim podnetom sa budeme zaoberať.



Referent vzťahov s verejnosťou
23. február 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, budeme v budúcnosti trvať na tom, aby pokladači káblov využívali chodníky, mimo jestvujúcich a budúcich možných stromoradí.

Mgr. Veronika Škultéty
Referent komunikácie a protokolu
Kancelária primátora
28. jún 2021

Vladislav Marušic

Bernolákova-strom-poškodené korene

Pri rekonstrukcii plynu, planovanej na vela uliciach mesta, poškodzuju korene mestskych stromov. Momentalne su v zaciatkoch na Bernolákovej 90 (foto). Idu rychlo, behom tyzdna vykopu aj zakopu. Treba ich viackrat tyzdenne kontrolovat, upozornit, riesit. Ked sa neda inac, nech zaplatia buduce naklady mesta na nove stromy (inac povedane pokutu). Seriozna firma by mohla zaplatit pausal za vsetky mozne poskodenia, pre zjednodusenie)
28. jún 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol preposlaný samospráve s upozornením na aktualizáciu - opätovné ničenie koreňov stromov.

S pozdravom

Tím portálu Odkaz pre starostu
28. jún 2021

Vladislav Marušic

Tím Odkazu, tento podnet je iný, iná firma a iné stromy, len ulica je rovnaká. Treba dať samostatne.
29. jún 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet sa týka rovnakého problému na tej istej ulici z toho dôvodu sme pristúpili k ich zlúčeniu. Zároveň už nie je technicky možné podnety rozdeliť.

Samospráva sa bude podnetom každopádne zaoberať a vedia o ňom.

S pozdravom

Tím portálu Odkaz pre starostu
29. jún 2021

Vladislav Marušic

Tím Odkazu, trvám na samostatnom podnete. Takto sa umelo znižuje počet problémov. Okrem toho tento pôvodný podnet je už nevyriešiteľný, môžete ho dať ako neriešený (nie uzavretý ani ukončený). Toto vymažte, to ide, a dám to znova.
02. júl 2021

Vladislav Marušic

Bernolákova-strom-poškodené korene

Pri rekonstrukcii plynu, planovanej ešte na vela uliciach mesta, poškodzuju korene mestskych stromov. Momentalne su na Bernolákovej 90 (foto). Idu rychlo, behom tyzdna vykopu aj zakopu. Treba ich viackrat tyzdenne kontrolovat, upozornit, riesit. Ked sa neda inac, nech zaplatia buduce naklady mesta na nove stromy (inac povedane pokutu). Seriozna firma by mohla zaplatit pausal za vsetky mozne poskodenia, pre zjednodusenie).
02. júl 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň, pán Marušic,

Nakoľko ide o ten istý problém (rozkopávky ničiace koreňový systém mestskej zelene), zlúčenie podnetov, resp. prijímanie podnetov ako aktualizácií staršieho podnetu je v poriadku a je to správny postup podľa pravidiel portálu.

Ďakujeme za pochopenie a prajeme úspešné riešenie podnetu.

S pozdravom,
Barbora Kmeťová
Hlavná administrátorka portálu Odkaz pre starostu
[email protected]
02. júl 2021

Vladislav Marušic

Pani Kmeťová,
Je to jednoducho blbosť dávať to pod starý neexistujúci problém. Ani som to nevedel nájsť a tak isto to nikto iný neuvidí. Takto znemožňujete riešenie podnetov. Aj výtlk 2021 dáte k výtlku 2018 na tej istej ulici? Časom sa zaplnia ulice všetkými témami a budeme dávať len do komentárov? Kurnik ako ma rozčulujete, nemám čas sem dokola dávať veci ktoré sa nevyriešia. Prosím si sem vyjadrenie vášho najvyššieho šéfa. Keď bude trvať na tom čo vy, končím tu. Pripomínam že som najväčší prispievateľ v PK. Tiež budem informovať primátora PK.
09. august 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, posielam stanovisko SPP k poškodzovaniu stromov:
"Uvedomujeme si, že v prípade Bernolákovej ulice sme boli nútení realizovať výkopové práce v blízkosti dvoch stromov. Zhotoviteľa prác sme na danú skutočnosť upozornili a pri uvedených stromoch zabezpečil odborné ošetrenie koreňov pre ich ďalší zdravý rast. Iné stromy, v ktorých blízkosti by sme realizovali práce, neevidujeme. Aj v prípade ulice Za hradbami sme boli vzdialený od stromov minimálne 2,5 metra.
Našou snahou je minimalizovať výruby drevín a realizáciu zemných prác v ich blízkosti. Zároveň však musíme konštatovať, že stromy sú často vysádzané a rastú v blízkosti našich zariadení (čo si málokto uvedomuje), a tak ohrozujú bezpečnú prevádzku plynovodov, a to aj v prípade Bernolákovej ul. a ďalších ulíc - Za hradbami, 1. mája, Fándlyho. Tu sme tiež nezvolili ich výrub, ale pri rekonštrukcii hľadali možnosti, ako ich zachovať. Preto, prosím, chápte uvedenú situáciu.
Zároveň, pokiaľ máte akékoľvek podnety od obyvateľov (ako ste spomínali aj na stretnutí), tak Vás prosím o ich zaslanie a budeme ich bezodkladne riešiť. Nakoľko pri komunikácii s jednotlivými odberateľmi pri rekonštrukcii skôr vnímame pozitívnu spätnú väzbu."

Mgr. Veronika Škultéty
Referent komunikácie a protokolu
Kancelária primátora

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania