Radničné námestie - úradne hodiny na matrike

Zodpovednosť za riešenie: Pezinok

Vyriešený
meno
simona 29. septembra 2019

dobry den, mohla by mat matrika uradne hodiny kazdy den? ved na matrike cakaju na obcana tak nechapem preco mame v pk 2 nestrankove dni. co vtedy robi matrikar? nemate dvoch aby sa zastupovali. ovela mensie mesta maju matriku kazdy den, to viem lebo z takeho maleho pochadzam.

30. september 2019

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za podnet, Vašim podnetom sa budeme zaoberať.

Referent vzťahov s verejnosťou
05. júl 2020

Tom Cocvarius

odpoved dana do nekonecna...
11. máj 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ospravedlňujeme sa za odmlku v komunikácii. Približne 90% slovenských matrík má minimálne jeden deň nestránkový, ak nie dva a viac. Prvoradou činnosťou matričného úradu je matričná činnosť a ďalšou činnosťou je napríklad „overovanie podpisov“, ktoré
ma stránkové hodiny každý deň. Na matričné úrady prichádzajú požiadavky zo súdov, okresných úradov, z iných matričných úradov, prichádzajú občania s požiadavkami, ktoré sa nedajú vyriešiť na počkanie. U nás sa riešia úmrtia, sobáše, narodenia, určenia otcovstva, zmeny mena, priezviska, rozvody, osobitne matričné činnosti zo zahraničia, vyhľadávanie starých matričných udalostí, vydávanie duplikátov matričných listín, prípravy podkladov na sobáše atď. Toto nie je možné v žiadnom prípade vyriešiť a spracovať v stránkový deň. Tieto požiadavky musíme riešiť iba v nestránkový deň, zapracovať do centrálnej databázy a následne všetky tieto zmeny zapísať aj manuálne - do veľkých matričných kníh, do zbierky listín, ktoré sa zakladajú do archívov.
Ďakujeme za pochopenie.

Mgr. Veronika Škultéty
Referent komunikácie a protokolu
Kancelária primátora
03. máj 2022

Jakub

Nefunguje stavebný úrad. Nedodržiava lehoty na ro,hodnutie absolútne katastrofa. Kedy budú môcť Pezincania co platia dane dostávať aj také služby?!
09. máj 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve s upozornením.

S pozdravom,

Katarína
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania