Moyzesova - zle nastavený semafor pri poliklinike

Zodpovednosť za riešenie: Pezinok

Uzavretý
meno
Zuzana Belcáková 13. decembra 2019

Auta, odbocujuce dolava od polikliniky smer do centra, maju zelenu sucasne s chodcami. Pri zlom osvetleni priechodu pre chodcov v kombinacii s tym,ze z auta cez bocny predny stlpik nemusi chodcu vidiet,je to velmi nebezpecna kombinacia.

14. december 2019

Peter

Chodci nestíhajú preísť cez cestu. Chcem požiadať aby mali aspoň 12 sekúnd na prejdenie cez cestu II/502
17. december 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme pekne za podnet, budeme sa ním zaoberať v čo najkratšom možnom čase.
Kto? Oddelenie výstavby a životného prostredia

Mgr. Veronika Štrba Škultéty
Referent komunikácie a protokolu
Kancelária primátora
29. december 2019

Neaktívny účet

Peto to neni mozne ved by sa ohrozila plynulost na hlavnej ceste.. Treba trosku trenovat aby 8s stacilo.. Aspon ja musim trenovat lebo este sa mi zatial nepodarilo prejst na cistu zelenu.. 👣👣👣
03. február 2020

Zuzana Belcáková

Situacia sa nezmenila. Kedy to bude prosim vyriesene?
06. február 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, situácia s nastavením semaforov vo všeobecnosti nie je jednoduchá a obávam sa, že váš podnet vyriešiť nevieme. Doba signálu voľno pre chodcov nemá byť kratšia, než je nutné, aby chodec, ktorý vstúpil na začiatku signálu voľno na priechod, pohodlne prešiel aspoň 2/3, najmenej však ½ šírky vozovky. V momente, keď sa rozsvieti červené svetlo, pre chodca začína plynúť tzv. medzičas, po ktorom sa môžu spustiť kolízne signálne skupiny. Medzičas je počítaný pre rýchlosť chodca 1,2 m/s. Dôležitými parametrami sú aj dĺžka priechodu, cez ktorý prechádzame, a vzdialenosť STOP-ČIARY kolíznej vozidlovej skupiny. Pri dlhších priechodoch je medzičas, pochopiteľne, väčší ako pri kratších. Je zabezpečené, že ak chodec vstúpi na priechod pre chodcov v poslednej sekunde svietenia zeleného svetla, pri rýchlosti 1,2 m/s bezpečne prejde celým priechodom pre chodcov.
Čo sa týka súčasného spúšťania zelenej pre autá z vedľajšej cesty a na priechode, na hlavnej ceste je vodič povinný dať prednosť chodcom prechádzajúcim vo voľnom smere po priechode pre chodcov a cyklistom prechádzajúcim vo voľnom smere po priechode pre cyklistov, pritom ich nesmie ohroziť ani obmedziť; na tento účel je povinný zastaviť vozidlo.
V tomto prípade každá pridaná sekunda zelenej na priechode sa prejaví niekoľkými sekundami červenej na hlavnom ťahu. Semafor je nastavený odborníkmi a momentálne je toto jeho najefektívnejšie nastavenie, optimalizovať takýto systém je viac než zložité, preto toto nastavenie ponecháme tak, ako je. Ďakujeme za pochopenie.

Mgr. Veronika Štrba Škultéty
Referent komunikácie a protokolu
Kancelária primátora

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania