Myslenická-reklama-vizuálny smog

Zodpovednosť za riešenie: Pezinok

V riešení
meno
michi kuli 18. decembra 2019

Popri Myslenickej ulici pred supermarketmi je velky reklamny smog.
Posobi velmi neesteticky.
Co tak radsej vysadit stromy na tejto ploche? Su dolezitejsie ako presytena reklama.
Radi pridame ruku k dielu pri akejkolvek vysadbe.
Dakujeme

18. december 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za váš podnet, o jeho riešení vás budeme informovať.

Mgr. Veronika Štrba Škultéty
Referent komunikácie a protokolu
Kancelária primátora
19. december 2019

Tomáš N.

tieto pozemky boli predane za vlady krala Solgu.
19. december 2019

obcan

pozemky na foto 5242/1 a 5240/5 vlastni mesto...,Otazka je ci chceme odstranit reklamu ako na holubyho kde za reklamu platili mestu (a niekto svojvolne rozhodol ze im da vypovede a ze uz netreba peniaze, radsej dame vacsie dane...).
19. december 2019

michi kuli

..ked budeme len takto mysliet, tak bude nase mesto aj vyzerat..
07. január 2020

Tomáš N.

ano, predane boli kusok dalej na autoumyvarku..
14. január 2020

Samuel Paulini

určite stromy 🌲 🌳
24. apríl 2020

michi kuli

.reklama stále nieje odstránená, mala by tu byť vysadená hustejšia stromová alej
27. apríl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, aj na základe vášho podnetu sa veci pohli správnym smerom a mesto sa pustilo do boja s vizuálnym smogom. Máte pravdu, Pezinok je rovnako ako mnohé ďalšie mestá na Slovensku zamorený vizuálnym smogom. Pre riešenie situácie začalo mesto preverovať jednotlivé reklamné zariadenia. V prípade reklám umiestnených bez povolenia pristupuje k ich odstraňovaniu. Problémom je nielen zanedbanie efektívnej regulácie, ale i slabá citlivosť verejnosti voči všadeprítomným reklamám. Samovoľné rozmiestňovanie reklamných stavieb, osadzovanie reklamných pútačov na fasády historických budov alebo stĺpy verejného osvetlenia bolo v posledných rokoch tolerované. I keď si vedenie mesta uvedomuje potrebu navigácie do jednotlivých prevádzok, je presvedčené, že do spôsobu umiestňovania smerových tabúľ či reklamných plôch je potrebné vniesť poriadok. Preto pristúpilo k preverovaniu stavieb a v prípade ich nelegálnosti aj k odstraňovaniu podľa stavebného zákona. Po zdokumentovaní reklamných stavieb, pred zahájením procesov ich odstraňovania, sa zvažuje ešte akási amnestia pre vlastníkov týchto nepovolených reklám pri dodržaní ich odstránenia v určenej lehote.

Mgr. Veronika Štrba Škultéty
Referent komunikácie a protokolu
Kancelária primátora
27. apríl 2020

Peter

prepac samosprava.... staci si prejst historiu nahlasovania vizualneho smogu v tejto aplikacii a zistite, ze vase obvinovanie obcanov pezinka k necitlivosti k tomuto problemu je.....urazka obcanov pezinka. obcania pezinka nemaju znizenu citlivost na vizualny smog vo svojom meste. to, co ste asi chceli komentovat, je asi ich klesajuca citlivost na ocividnu aroganciu a necinnost mestskych organov v otazke riesenia podani obcanov. NEZAMIENAJTE PROSIM PRICINU A NASLEDOK!!! lebo takouto aroganciou sa neskutocne priblizujete k praktikam byvaleho vedenia mesta. neobvinujte obcanov. naopak, preco cakate na ich podnety!!!??? vy nezijete v tomto meste!!!??? nevidite to!!!??? nemate nahodou aj PREDCHADZAT takymto nezelanym stavom!!!??? kde je vasa proaktivita??? PRACA pre obcana a nie len cakanie, ze obcan vam v apke povie, co mate robit!!!!
02. február 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, posielam krátke info k boju s vizuálnym smogom: Dobrý deň, ďakujeme za podnet, posuniem na stavebný úrad. Čo sa týka ostatných podobných podnetov, posielam krátke zhrnutie:
Na Bratislavskej bolo zatiaľ na základe výzvy mesta odstránených 8 reklamných tabúľ samotnými vlastníkmi. V januári 2021 bolo na stavebný úrad podaných 15 žiadostí o súhlas s odstránením reklám.
Na stavebný úrad v Modre mesto podalo v decembri 2020 žiadosti o súhlas s odstránením reklamnej stavby na odstránenie 11 reklamných stavieb (jeden návrh bol vzatý späť, keďže medzičasom reklamu vlastník odstránil). Momentálne čakáme na vydanie súhlasu pre 10 reklamných stavieb na Bratislavskej ulici. Na Bratislavskej je aj niekoľko reklám legálnych, ku ktorým sú nájomné zmluvy. Tam čakáme na vyjadrenie, či ich máme vypovedať alebo zachovať status quo.
Riešenie niektorých podnetov trvá dlhšie, preto vás poprosíme o zhovievavosť.

Mgr. Veronika Škultéty
Referent komunikácie a protokolu
Kancelária primátora

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania