1.mája - preplnená nádoba na kovy a tetrapaky

Zodpovednosť za riešenie: Pezinok

Vyriešený

Všade hovoria ako treba triediť atd a potom je vyvoz kovov a tetraapkov raz mesacne a zostavaju rozfukane po celom sídlisku. Nebolo by mozne to vyvážať aspon 2x mesačne??

09. január 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, pán Cibuľa, ďakujeme za upozornenie, pozrieme sa, čo sa s tým dá robiť, a budeme vás informovať.

Mgr. Veronika Štrba Škultéty
Referent komunikácie a protokolu
Kancelária primátora
10. január 2020

Martin Vittek

Podobna situácia je na Krížnej ulici. Frekvencia vývozu “tetrapakového” kontajnera je dlhodobo nepostačujúca. Momentálne už viac ako týždeň “pretekajú” aj kontajner na sklo a kovy.
13. január 2020

Karol Tóth

A potom, ze triedme odpad, ked ho ani vyviest nedokazu, neviem si pomoct ale vsetko tu ide dolu vodou, ked uz toto nevedia obratom vyriesit, tak potom uz neviem co si mam o tom mysliet.
30. január 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, zodpovednosť za vývoz separátov (počet kontajnerov, intervaly zberu) má Organizácia zodpovednosti výrobcov. Mesto priebežne upozorňuje na nedostatky, ale nemôže nič zmeniť, keďže separovaný zber nefinancuje. Ďakujeme za porozumenie.

Mgr. Veronika Štrba Škultéty
Referent komunikácie a protokolu
Kancelária primátora
30. január 2020

Odpoveď samosprávy

Samospráva uviedla, že zodpovedným subjektom je: Organizácia zodpovednosti výrobcov
06. apríl 2021

Juraj

V Pezinku to považujem za všeobecný problém. 1.mája to isté. Kontajner na tetrapaky vydrží tak týždeň a potom dva týždne musíme zbierať do tašiek na balkóne lebo preteká. Myslím že v tejto Covid dobe ľudia kupujú trvanlivé potraviny chcú separovať a nemajú kde.
06. apríl 2021

Juraj

Zaujímavé je že ceny sa pravidelne dvíhajú ale frekvencia odvozu separovaného odpadu ostáva rovnaká aj napriek tomu že separácia je lepšia ako bola kedysi. Neverím tomu že mesto nemá na tieto základné situácie žiadne páky.
23. september 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Pezinok
28. september 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, podnet už je vyriešený. Ubudli nápojové obaly - PET fľaše a plechovky, oranžové a červené kontajnery sa po zavedení spoločného zberu (plast, kov, kompozitné obaly-tetrapaky) vysýpajú častejšie v termíne plastov, spoločný zber je aj v rodinných domoch (obyvatelia RD ich už nedávajú do kontajnerov na sídlisku). Tieto kontajnery už nebývajú preplnené.

Mgr. Veronika Lovich Škultéty
Referent komunikácie a protokolu
Kancelária primátora

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania