Cajlanská - preplnené kontajnery na tetrapaky a kovy

Zodpovednosť za riešenie: Pezinok

Vyriešený

Vyše mesiaca pri amfiteatri
preplnené kontajnery na tetrapaky a kovy

11. január 2020

Marek Farkaš

Kontajnery su stale preplnene. Pan primator, toto Vam vyhovuje?
13. január 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za upozornenie, preposielam na kolegyňu, budeme vás informovať, čo sa s tým dá robiť.
Kto? Oddelenie výstavby a životného prostredia

Mgr. Veronika Štrba Škultéty
Referent komunikácie a protokolu
Kancelária primátora
13. január 2020

Ivan PK

Dobrý deň prajem, toto isté sa deje aj na stojisku kontajnerov - križovatka Malacká cesta - Krížna. Plechovky z Al a tetrapack lietajú po celej ulici. (plné kontajnery).
Dajte tam viac kontajnerov na kov a Tetrapack.
Ďakujem
14. január 2020

Martin

Som cakal, ze tetuska z uradu opat napise, ze nadoby su poloprazdne a p.Narusic, ze platime viac, lebo ludia neseparuju.... sme dopadli v tomto nasom meste.
14. január 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, nie, tetuška z úradu sa tam bola včera osobne pozrieť a bude sa snažiť situáciu riešiť :)

Mgr. Veronika Štrba Škultéty
Referent komunikácie a protokolu
Kancelária primátora
14. január 2020

Odpoveď samosprávy

Diskutovala som o probléme preplnených kontajnerov s kolegyňou na OŽP, avšak nemám úplne potešujúce správy. Mesto zodpovedá (a financuje) netriedený odpad a bioodpad. Zmluvu má aj s firmou, ktorá robí zber šatstva a olejov. Za triedený zber – papier, plasty, sklo, kovy a VKM (tetrapaky) zodpovedá (a financuje ho) organizácia zodpovednosti výrobcov (OZV). To znamená, že za separáty zodpovedajú výrobcovia, ktorých OZV zastrešuje. Počet nádob (alebo vriec) určuje OZV podľa tzv. štandardov zberu – je to objem v litroch na obyvateľa, ktoré sú určené vyhláškou. Štandardy v Pezinku máme, bohužiaľ, prekročené. Pridanie nádob je možné iba po schválení OZV. V priebehu roka sme žiadali pridanie nádob na kovy a VKM, pridali nám po 5 ks, takže teraz ich máme po 26 ks v celom meste. Sľúbili nám zvýšiť intervaly vývozu (teraz je to 1 x mesačne), ale zatiaľ nemáme vývozný kalendár. Budeme trvať na zvýšení intervalu vývozu. Viac, bohužiaľ, v tejto chvíli urobiť nevieme. Ďakujem za porozumenie aj vašu trpezlivosť.

Mgr. Veronika Štrba Škultéty
Referent komunikácie a protokolu
Kancelária primátora
15. január 2020

Dušan Vavřík

Pani Mgr. Veronika Štrba Škultéty, faktom, je, ze problem sa netyka jedneho stojiska a nie je to ojedinely pripad. Davame si namahu so separovanim a nemame kam vynasat vyseparovany odpoad. Isli sme vyniest v ten den odpad na Senkvickej, potom na trhovisko a nakoniec sme to odlozili vedla kontajnerov na amfiku. Vsetky 3 miesta beznadejne preplne. Rovnaka situacia bola zaciatkom decembra. Nasa snaha vychadza nazmar a okolie stojiska je znecistene.
Pokial viem, OZV su zakladane na zaklade legislativy (Zakon o odpadoch 79/2015), ziskavaju akreditaciu od MZP, uzatvaraju zmluvy s obcami a v zmysle Zakona je ich povinnostou zber celeho vytriedeneho odpadu § 28 pis. e) t.j. zabezpečiť odobratie celého množstva oddelene vyzbieranej zložky komunálneho odpadu patriacej do vyhradeného prúdu odpadu z obce, v ktorej zodpovedá za vyhradený prúd odpadu a zabezpečiť priebežné financovanie nakladania s takto odobratým vyhradeným prúdom odpadu.
Mam za to, ze si tu OZV neplni dostatocne povinnosti vyplyvajuce zo Zakona a zrejme aj zo zmluvy s mestom. Odporucam, aby ste si sadli s mestskym pravnikom, spisali staznost, podlozili to podnetmi od obcanov. Neexistuje, aby ste sa vy doprosovali OZV, aby si plnili povinnosti vyplyvajuce zo Zakona o odpadoch. Ked si nevedia plnit povinnosti, napiste staznosto na Ministerstvo ŽP, vypovedajte zmluvu s OZV a uzatvorte zmluvu s inym OZV. Dozadujte sa zrusenia akreditacie pre OZV, ktora ma s mestom uzatvorenu zmluvu. Niekde asi bude chyba, ked veci nefunguju ako maju.
07. október 2021

Marek Farkaš

Naglasujem velky neporiadok. Zislo by sa sem umiestnenie kamery!!!
10. október 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Katarína
Odkaz pre starostu
[email protected]
11. október 2021

Odpoveď samosprávy

Znova preposlané na:
Kto? Referát ŽP, komunálnych služieb a dopravy

Mgr. Veronika Škultéty
Referent komunikácie a protokolu
Kancelária primátora
28. október 2021

Karol Jurčík

situácia s odpadmi na stojisku Cajlanská dosiahla nový " vrchol". je naozaj nemožné odvážať čoraz viac odpadu pokiaľ nebude upravený spôsob preberaní a odpadov na zbernom dvore. a pre tých čo to porušujú spôsobom že s nášho okolia robia skládku ...viď foto, prečo meste nepoužije kamerový systém a hliadkovanie mestskej polície pre riešenie tiež " spoluobčanov" ? je to naozaj nemožné riešiť ? za chvíľu tadiaľ ani nepríde auto a pri vetre je to rozfukavane kade tade. Kombinacia úpravy spôsobu odvozu, systému zberných dvorov a postihu pre tých čo to porušujú je asi jediná schodná cesta. aČi budeme zase len počúvať výhovorky typu," viac nemôžeme urobiť; to sú zle zmluvy ..." a pod ?
29. október 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve s upozornením na komentár.

S pozdravom,

Katarína
Odkaz pre starostu
[email protected]
02. november 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za upozornenie, preposlala som na:
Kto? Referát ŽP, komunálnych služieb a dopravy

Mgr. Veronika Škultéty
Referent komunikácie a protokolu
Kancelária primátora
04. november 2021

Karol Jurčík

Ocenujem ,že sa dnes odpadky odviezli. Ako som však predtým spomenul, nie je to systémové riešenie a pokiaľ nebude prevencia , tak takto môžte vyvážať každý týždeň, pretoze ľudia si zvykli na to , že čo tam položia , to sa odvezie. Napríklad : kamera na stĺpe osvetlenia naproti. by zachytila " slušných občanov", prípadne úprava prjimania odpadov na zberných dvoroch a pod. Viem , že to je problém celého Pezinka ale tu to treba riešiť proaktívne. v tomto smere nemám informácie , žeby sa niečo udialo. Ďakujem.
19. marec 2022

Veronika

Amfiteáter, pravidelná cesta do školy školákov popri smetisku
19. marec 2022

Peťuška

Na Bielenisku 2682/4, 902 01 Pezinok je dlhodobý problém že sa tu veľa hromadia smetí (ľudia aj z okolitých miest sem vychádzajú odpad), šak usúďte sami a urobte si samy názor
19. marec 2022

Peťuška

Na Bielenisku 2682/4, 902 01 Pezinok je dlhodobo tento problém že sa tam hromadia odpadky teda lepšie povedané ľudia ich tam odnášajú (dávajú) nie len z mesta Pezinok, ale aj z okolitých miest tam vyvážajú svoje odpady. Je to vizitka mesta a hlavne ľudí, aké sú hovada a ako sa správajú
19. marec 2022

Karol Jurčík

Petuška.... rieši sa to aj tu ...Na bielenisku-neporiadok a odpadky-neporiadok vo verejnom priestranstve https://www.odkazprestarostu.sk/pezinok/podnety/127536/na-bielenisku-neporiadok-a-odpadky-neporiadok-vo-verejnom-priestranstve ..kamera je späť avšak žiadna zmena ak lepšiemu...skôr naopak , pribudli vrecia z vypratavania bytov a rôzny iný odpad. Pokiaľ nebude oznam že je to pod dohľadom a kampaň v TV Pezinok a novinách s príkladmi pokut... najlepšie verejnoprospešné práce + peňažné , a samozrejme zmena odpadového manažmentu, a zberných dvorov , tak od vedenie mesta asi nemôžme očakávať výraznú zmenu. Voľby sa blížia a možno ako pripomienka to rozhýbe zopár ľudí. ...:-)

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania