Krížna - preplnené kontajnery

Zodpovednosť za riešenie: Pezinok

Vyriešený
meno
Ivan PK 10. februára 2020

Dobrý deň prajem, posielam Vám fotku z križovatky Krížnej ul. s Malackou cestou, je tu zriadené stojisko kontajnerov, pretrváva nedostatok kontajnerov a tým je neporiadok na ulici. Bolo by dobré prehodnotiť počet kontajnerov resp. zvýšiť intenzitu odvozu. s pozdravom IP

10. február 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, mesto zodpovedá (a financuje) netriedený odpad a bioodpad. Zmluvu má aj s firmou, ktorá robí zber šatstva a olejov. Za triedený zber – papier, plasty, sklo, kovy a VKM (tetrapaky) zodpovedá (a financuje ho) organizácia zodpovednosti výrobcov (OZV). To znamená, že za separáty zodpovedajú výrobcovia, ktorých OZV zastrešuje. Počet nádob (alebo vriec) určuje OZV podľa tzv. štandardov zberu – je to objem v litroch na obyvateľa, ktoré sú určené vyhláškou. Štandardy v Pezinku máme, bohužiaľ, prekročené. Pridanie nádob je možné iba po schválení OZV. V priebehu roka sme žiadali pridanie nádob na kovy a VKM, pridali nám po 5 ks, takže teraz ich máme po 26 ks v celom meste. Sľúbili nám zvýšiť intervaly vývozu (teraz je to 1 x mesačne), ale zatiaľ nemáme vývozný kalendár. Budeme trvať na zvýšení intervalu vývozu. Viac, bohužiaľ, v tejto chvíli urobiť nevieme.

Mgr. Veronika Štrba Škultéty
Referent komunikácie a protokolu
Kancelária primátora
25. apríl 2020

Vojtech

Dobrý deň,
Na rohu Krížnej a Malackej sú umiestnené veľkokapacirné kontajnery. Stáva sa skoro pravidlom, že kontajnery na sklo a tetrapaky sú preplnené, lebo ich nevyužívajú iba občania, ale aj podnikateľské subjekty v tomto okoli. Potom stačí aby zafúkal vietor a vyzerá to ako na priloženom obrázku a ja 70 ročný to mám pravidelne zbierať!!!
03. november 2021

Marian Paul

Krížna-kôš-poškodený

Otvorený asi násilým vypáčený smetiak na oblečenie na rohu Krížnej a Malackej cesty.
01. december 2021

Odpoveď samosprávy

Upratané, kontajner odstránený, tento týždeň bude doplnený nový kontajner na textil.

Mgr. Veronika Škultéty
Referent komunikácie a protokolu
Kancelária primátora

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.