Suvorovova 26 - neorezaný strom

Zodpovednosť za riešenie: Pezinok

Vyriešený
meno
Martina Lošonská 14. februára 2020

Na Suvorovovej 26-28 sa nachádzajú 2 neorezané stromy - sofor japonský. Pred 2 rokmi sme žiadali o ich orez na hlavu, no žiadosť nám zamietli. Teraz máme obavy, aby stromy neboli v takom stave ako sú v centre mesta. Stromy sú obrovské. Koruna 2 × väčšia ako kmeň stromu. Poprosíme Vás o ich odstránenie, prípadne orezanie na hlavu. Ďakujeme

14. február 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za upozornenie, pozrieme sa na ne.

Mgr. Veronika Štrba Škultéty
Referent komunikácie a protokolu
Kancelária primátora
17. február 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, na uvedenej adrese sme síce pred 2 rokmi rez na hlavu odmietli – bol by pre obidve sofory japonské možno likvidačný, ale realizovali sme vtedy tzv. tvarovací rez korún týchto stromov.
Kompetentný pracovník MsÚ Pezinok v 8. týždni 2020 vykoná obhliadku a posúdi aktuálny stav oboch stromov.
Kto? Oddelenie výstavby a životného prostredia

Mgr. Veronika Štrba Škultéty
Referent komunikácie a protokolu
Kancelária primátora
17. február 2020

Vladislav Marušic

Hlavy nemajú v takom stave ako na námestí, predpokladám že ani huby nemajú. Na námestí konáre nepadali a tu nie sú ani priamo vystavené vetru.
17. február 2020

Martina Lošonská

Ďakujem za odpoveď. Ako som sa dočítala, stav stromov v meste je dôsledok ich nesprávnej údržby. Stromy sa majú rezať na hlavu. Chceme predísť tomuto stavu, nechceme stromy odstrániť za každú cenu. Nemyslíte, že by ich bolo treba orezať na hlavu? Tak by sme zabránili ich nesprávnej údržbe a prípadnému poškodeniu v budúcnosti. Ďakujem
25. február 2020

Martina Lošonská

Dnes som sa dočítala, že odborný posudok v meste vypracovala prešovská spoločnosť. Tie na Suvorovovej asi nevideli. Žiadame Vás aspoň o ich orezanie, tesne nad zhrubnutými hlavami. Nezanedbajte pravidelnú odbornú starostlivosť. Predchádzajte vzniknutým škodám, ktoré stromy s nesprávnou údržbou môžu spôsobiť. Len pre info, keď nikde inde nefúka tak na Severe vždy a riadne. Čakáme kedy ktorý strom spadne na zaparkované vozidlá. Stromy pri bytovom dome sú staršie ako 60 rokov.
08. marec 2020

Anicka Anicka

vy tam pred tym vasi. domom nicite ovela viac stromov a zelene. Pozrite sa ako parkujete s autami az kde ich davate, tam kde vokakedy boli hriadky s kvetmi vy to tam stejnak likvidujete ako chcete. V pravo smerom k svatollukovej este pred 2 rokmi rastol strom zrazu akosi rychlo uschol a bol kmen minuly rok spilen, teraz tam parkuje vade auto, konecne mate miesto ciste na parkovanie.Dokonca uz aj tento rok su zk zostatku kmena ostrihane vsetky vyhony aby vam nezavadzali lri parkovani. Dajte znicit vsetky stromy a zelen a urobte medzi bytovka.i kamenne parkovisko, to bude asi vsetkym vyhovovat a budeme ako na sahare super ste uzasna
08. marec 2020

Anicka Anicka

vy tam pred tym vasi. domom nicite ovela viac stromov a zelene. Pozrite sa ako parkujete s autami az kde ich davate, tam kde vokakedy boli hriadky s kvetmi vy to tam stejnak likvidujete ako chcete. V pravo smerom k svatollukovej este pred 2 rokmi rastol strom zrazu akosi rychlo uschol a bol kmen minuly rok spilen, teraz tam parkuje vade auto, konecne mate miesto ciste na parkovanie.Dokonca uz aj tento rok su zk zostatku kmena ostrihane vsetky vyhony aby vam nezavadzali lri parkovani. Dajte znicit vsetky stromy a zelen a urobte medzi bytovka.i kamenne parkovisko, to bude asi vsetkym vyhovovat a budeme ako na sahare super ste uzasna. Stromy 60 rokov urcite nemaju, tak max cca 30 rokov a kedze mesto nema svojho zahradnika, tak ako v minulosti stromy orezavaju rozni pracovnici mestskeho podniku, ktori prave nemaju pracu ako su napr. maliari, zametaci a roz i neodborny ludia. Na sidl. Sever je velmi vela zle rezanych a roky neosetrenych stromov.
08. marec 2020

Martina Lošonská

Nedá mi nereagovať, i keď niekedy to nemá zmysel, ľudia len rozosievajú zlo okolo seba. Áno parkuje sa pred bytovkou veľmi zle, voľakedy tu parkovali škodovky a trabanty, dnes sú autá väčšie a parkovanie to komplikuje. Príjazdovú cestu by to chcelo rozšíriť a upraviť. My osobne parkujeme na tom istom mieste už nejakých pár rokov. Strom pred nami stál, vyschol a bol mestom odstránený. Nechodila som ho zalievať, možno preto. Alebo ho polievali psíkovia. No je isté, že som mu nijak nepočarovala. Stromy ako sofora a smreky tu rastú už určite 60 rokov. 45 tu žijem ja a pamätníci ktorých poznám viac a pamätajú si. A ohľadne spomínaného orezu - to je reakcia na nutný výrub v meste. Obyvatelia bytovky ich nechcú odstrániť, len orezať ako sa má a predísť ich úplnému zničeniu. A drahá Anička, keď viete kto som, poprosím Vás, oslovte ma na ulici, prípadne zazvoňte. Rada sa s Vami zoznámim a môžeme sa porozprávať osobne. Dnes je veľmi ľahké ľudí osočovať a ohovárať prostredníctvom sietí. Voľakedy si pritom ľudia hľadeli do očí. Vy to isto viete keď si aj záhradky pamätáte.
Pekný večer Martina
11. marec 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, stromy boli odľahčované v r. 2019. Hlavový rez na pôvodné hlavy nebudeme realizovať. Vo vegetačnom období zadáme zrealizovať rez na ťažeň pre ďalšie odľahčenie niektorých konárov nad parkoviskom.

Mgr. Veronika Škultéty
Referent komunikácie a protokolu
Kancelária primátora
23. jún 2021

Odpoveď samosprávy

Jednu soforu už dodávateľ orezal opakovane na jar 2021, odľahčil jej korunu. Pod druhou parkovali autá, realizácia orezu nebola možná napriek tomu, že práce oznámili vopred so žiadosťou o preparkovanie vozidiel.
Dňa 29.6. je naplánované orezanie druhej sofory. Žiadame obyvateľov, aby neparkovali pod predmetnou drevinou. Ďakujeme.

Mgr. Veronika Škultéty
Referent komunikácie a protokolu
Kancelária primátora
23. jún 2021

Martina Lošonská

Dobrý deň, ďakujem Vám za včasné oznámenie termínu.
Žiadosť o preparkovanie áut bola oznámená len deň vopred.
Majiteľ zaparkovaného vozidla bol však odcestovaný a netušil, že vozidlo bude zavadzať.
V takýchto prípadoch by bolo vhodné informovať občanov v predstihu a nemusí prísť k nedorozumeniam.
Ďakujem veľmi pekne ešte raz a v termíne 29.6.2021 zabezpečíme voľný vstup na parkovisko.
Lošonská
23. jún 2021

Odpoveď samosprávy

V poriadku, a ďakujeme.

Mgr. Veronika Škultéty
Referent komunikácie a protokolu
Kancelária primátora

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania