Cajlanská - optický internet

Zodpovednosť za riešenie: Pezinok

Uzavretý
meno
Tomáš Popik 24. februára 2020

Dobrý deň , bývam na cajlanskej 115 v pezinku.. chcel by som sa spýtať že či existuje nejaký predbežný plán alebo niečo na potiahnutie optického káblu...Pretože internet tu je naozaj hrozný..1mb/s,, za odpoveď dakujem Popik

24. február 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, pán Popik, zo strany mesta nemám informácie o riešení optického internetu na Cajlanskej, ale skúste sa obrátiť na telefonických operátorov, možno budú vedieť povedať viac.

Mgr. Veronika Štrba Škultéty
Referent komunikácie a protokolu
Kancelária primátora
24. február 2020

Tomáš Popik

Dobrý deň , ale vyššie nad kostolom už je optika len pod kostolom nieje...
25. február 2020

Martin

Dobry den,
asi treba spamovat operatorov. Ja som skusal oslovit Orange, ktory ma optiku nedaleko no zatial vraj v plane na cca 9 mesiacov nemaju rozsirovanie na Cajlanskej. Teraz som pozeral Telekom, oni tiez maju optiku aj Vdsl nedaleko. Skuste pripadne aj vy zavolat, nech citia potencial :) alebo zozbierat nejake mnozstvo zaujemcov...
@p. Skultety, vsetkym je jasne, ze mesto optiku netaha... ALE na Cajlanskej prebiehala a mala by prebiehat aj nadalej renovacia/oprava chodnikov, tak by mozno malo zmysel oslovit operatorov ci tam nechcu rovno polozit aj optiku. Pre mesto to asi nema prinos a hlavne zrejme chyba ochota nieco riesit mimo "standardu" ale vsetci by ste si tam mali uvedomit, ze ste tam pre nas a nie my pre vas... Mesto by to nic nestalo, ludom by to pomohlo a operator by bol tiez spokojny...
25. február 2020

Martin

Mozem sa opytat, preco bol tento podnet oznaceny ako uzavrety? Minimalne sa este hodila odpoved od mesta, ci budu mat aspon snahu kontaktovat operatorov
26. február 2020

Rado

Pred 3 rokmi rozposlal telekom listy obyvateľom Banickej a priľahlých ulíc, že tam budú ťahať optické káble. Poslednú zákulisnú (ale neoverenú) informáciu, ktorú mám je, že by sa tak malo udiať tento rok. Verim, že to budú ťahať aj po celej cajlanskej. Otázne je len kedy a koľko im bude trvať príprava projektovej dokumentácie a vybavovanie stavebných povolení.
26. február 2020

Martin

ja som vcera nakoniec volal aj do Telekomu. Povedali mi, ze aktualne v tej oblasti nie je ziadne konanie, co znamena, ze do 6 mesiacov tam vraj urcite nic realne nebude. (pytal som sa na cajlansku, nie na Banicku, takze tam mozno nieco rozbehnute maju. Kazdopadne je to o tom, co som pisal. Banicka pokial si dobre pamatam bola minuly rok cela rozkopana kvoli plynu(?). Nedal sa vtedy rovno polozit aj opticky kabel, aby sa to o rok+- nemuselo cele rozkopavat znovu?
28. február 2020

Odkaz pre starostu

Dobrý deň Martin, podnet sme označili ako "uzavretý" (a nie ako "vyriešený") - podľa vyjadrenia samosprávy riešenie nie je v kompetencii mesta.

Admin OpS Pezinok
27. apríl 2021

Juraj Mikuš

Dobrý deň,

Máte prosím informáciu, kedy budú v Pezinku prosím Vás do plánu rozšírenia poskytovania internetových služieb ako takých (najlepšie optiky 450/90) zahrnuté aj Myslenice?!
Napriek 21. storočiu sa tu tiež žije ako v internetovom praveku. Zvádzame tu boj s operátormi už cez desaťročie a nič sa nezlepšuje, tiež sem ledva zaletí LTE, a internet po metalike od Telekomu max 20/2 je tiež utópia!

Ako mestský orgán máte určite väčšie páky na operátorov ako my obyčajní smrteľníci z ulice, ktorí sa neraz presvedčili o tom, že rovný nie je rovnejší, a jednotlivec v tejto veci nič nezmôže.

Ďakujem za všetkých dotknutých

S pozdravom
Juraj - TINRON
27. apríl 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, Juraj, bohužiaľ, mesto nie je prevádzkovateľ optickej siete a toto rozhodnutie záleží na súkromných spoločnostiach. Ďakujeme za pochopenie.

Mgr. Veronika Škultéty
Referent komunikácie a protokolu
Kancelária primátora
27. apríl 2021

Rado

Predpokladam, ze otazka bola mierena skor smerom, ci mesto nemoze v mene svojich obcanov poziadat prevadzkovatela optickej siete o riesenie otazky zlej dostupnosti internetovych sluzieb. Samozrejme, ze rozhodnutie je na strane prevadzkovatela, ale podnet mesto predsa dat moze.

V ramci tejto diskusie by som sa chcel spytat, v akom stave je plan pokrytia optickej siete na cajle. Podla mojich informacii sa mala optika zacat tahat uz v marci, no zatial tomu nic nenasvedcuje. Dakujem za informaciu.
03. máj 2021

Martin

Dobry den,
kde konkretne prosim by sa na Cajle mala tahat optika?
dakujem za odpoved
14. október 2021

Tomáš Popik

Zdravím , troška obnovím túto konverzáciu.. pred týždňom som bol v telekome a tam mi bolo povedané že koncom roka ( december ) bude na Cajlanskej ulici optika 300/100..
14. október 2021

Martin

Dobry den,
aj viete ako to bolo myslene? tj ci budu navysovat rychlosti na existujucich linkach, teda tam, kde uz je polozena.. alebo budu tahat nove "kable"? pozeram stranku PK a tam je iba FTTP Rozalka.. keby to chceli stihnut do konca roka, tak uz predpokladam mesto ma o tom nejaku info...?
https://www.pezinok.sk/?yggid=207&id=11686
dakujem, pekny den
15. október 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Katarína
Odkaz pre starostu
[email protected]
03. december 2021

Rado

Akosi samospráva kašle na komunikáciu na tuto tému 🤷‍♂️
03. december 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Katarína
Odkaz pre starostu
[email protected]
11. január 2022

Martin

Dobry den, preco je stav riesenia podnetu "Uzavretý"?
vdaka za info
29. január 2023

Rado

Dobrý den, po ďalšom roku by som rad znovuotvoria tuto tému a bol by som rad, ak by sa nové vedenie mesta vyjadrilo, dokedy občania mesta budú musieť ešte čakať. Ďakujem.
29. január 2023

Tomáš Popik

Takisto by som rad znovuotvoril tuto tému.. po vyše 3 rokoch čakania stále optika nieje..
29. január 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

z hľadiska pravidiel portálu je status Uzavretý pridelený podnetu správne. Podnet sme však z objektívnych príčin opätovne preposlani na vyjadrenie samospráve a v prípade, že sa samospráva vyjadrí, že bude podnet riešiť, status radi zmeníme.

Barbora Peregrim
Odkaz pre starostu
[email protected]
16. marec 2023

Martin

Dobry den,
vyjadrila sa samosprava, ci treba otvorit novy podnet?
vdaka
14. september 2023

Rado

Dobrý den, Na Štefánikovej ulici a priľahlých uliciach sa momentálne ťahali optické káble. Ako to je so zvyškom Cajly od kostola? Projekt Telekomu úplne zakapal alebo sa dožijeme aj my rozumnému pripojeniu?
08. február 2024

Alex Martinco

Dobry den, jak to teda je stym optickym kablom?
09. február 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

preverujeme žiadosti podané na tento rok. Po obdržaní spätnej väzby Vás budeme informovať. Časť úsekov operátor sám v predchádzajúcich obdobiach zrušil, kvôli nedostatočnej rentabilite zo strany užívateľov. Či v tom je aj Cajla Vám momentálne povedať nevieme - preverujeme.
Odkaz naďalej zostáva uzatvorený z dôvodu, že nemôžeme rozhodovať o úsekoch na optiku. Operátorov sme informovali o žiadosti obyvateľov, naďalej to však zostáva na vyhodnotení rentability pre operátora.

S pozdravom

Technické oddelenie
Mestský úrad Pezinok
09. február 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

vo vyššie uvedených komentároch je informácia, že optika nie je po kostol. Z ktorej strany? Podľa podaných žiadostí a následne stiahnutých žiadostí zo strany zhotoviteľa pre nedostatočnú rentabilitu, je lokalita od kostola smer Polesie stiahnutá.
Preto by sme sa len chceli ubezpečiť, kým ich budeme opakovane kontaktovať, z akého pohľadu myslíte pod kostolom a nad kostolom.

Ďakujeme

Technické oddelenie
Mestský úrad Pezinok
09. február 2024

Tomáš Popik

Dobrý deň , ku mne sa len dostala informácia že nad kostolom už optika je. Smer-> futbalový stadion .
09. február 2024

Martin

myslim, ze tu je jej ukoncenie.. smerom do mesta optika nie je..
09. február 2024

Martin

inak v niektorych mestach je povolene tahat optiku vzduchom co vyrazne ulahcilo jej rozsirenie. Netreba nic rozkopavat, davat do povodneho stavu... velka premenna vo vypocte rentability, ako uvadzate v prispevku.
10. február 2024

Rado

Ja som musel pri rekonštrukcii domu na príkaz stavebného úradu zrušiť vzdušnú elektrickú prípojku a na vlastne náklady vybudovať zemnu. Tak by ma osobne naštvalo, ak by zrazu nebol problém s káblami hore-dolu ponad cestu.
10. február 2024

Rado

To vyhlásenie mesta je zavádzajúce! Nerentabilne to telekom vyhlásil preto, lebo mesto trvalo na požiadavke, že zhotoviteľ musí opraviť celu šírku chodníkov. Pre nich by to rentabilne bolo vredy, keď by asfaltovali len šírku výkopu. Ak by to vyhodnotili ako nerentabilné, prečo by sa nabrali s obeznikmi a pripravovali by projektovú dokumentáciu? Mesto nechcelo ustúpiť od požiadaviek a nakoniec na tom trpíme najviac len my obyvatelia, ktorí pracujeme z domu pri predpotopnych rýchlostiach 2mbps a platíme za to nekresťanské peniaze!
28. marec 2024

Alex Martinco

na ulicy Dr.Bokesa kedy bude?
05. apríl 2024

Martin

Dobry den Technické oddelenie ,
od 09.02.2024 ziadne vyjadrenie ?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania