Slnečné údolie - ťažba v mestských lesoch

Zodpovednosť za riešenie: Pezinok

Uzavretý
meno
Vladislav Marušic 26. mája 2020

Na fotke je 16 lokalít v mestských lesoch, kde majú Lesy SR v pláne pre mesto ťažiť v roku 2020. Sú to stovky až tisíce stromov, ktoré som všetky prezrel aby som na nich našiel hniezdne dutiny a trvalé hniezda vtákov. Tiež som na mieste zhodnotil, ktoré stromy je lepšie neťažiť aby bol les vekovo aj druhovo pestrý v prospech biodiverzity a aby odolával následkom klimatickej katastrofy (sucho, víchrice, zadržiavanie vody). 2 a 29.4.2020 som primátorovi mailom poslal konkrétne návrhy, ktoré stromy neťažiť a prečo. Nedostal som žiadnu odpoveď tak to dávam sem, aby sa to nestratilo a aby tu mesto mohlo hlásiť stav riešenia.

26. máj 2020

Odpoveď samosprávy

Ďakujem, pán Marušic, preverím situáciu u primátora a dám vedieť.

Mgr. Veronika Štrba Škultéty
Referent komunikácie a protokolu
Kancelária primátora
03. jún 2020

Ján M

Pán Marušic, to že ste nedostal žiadnu odpoveď od mesta, je úplne normálne, takto to funguje za vlády tohto primátora, systém STRČÍM HLAVU DO PIESKU A DAJTE MI POKOJ. Schválne, skúsme nájsť ešte jednu obec, mesto, kde by sa primátor za desiatky tisíc eur presťahoval z mestského úradu do inej budovy.
03. jún 2020

Vladislav Marušic

Jan M, ale verim za sa tym bude zaoberat. Minuly primator tiez nereagoval a este som mal aj zakaz v Pezincanovi, tiez na mna podal trestne oznamenie a inokedy na mna poslal MsP, vsetko za to ze vylepsujem mesto.
15. jún 2021

Vladislav Marušic

Podnet sa môže UZAVRIET, pre ten rok nebol vyriešený a stromy sa vyrúbali. V roku 2021 sme zmenili zmluvu o ťažbe prívetivejšie pre prírodu.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania