Obrancov mieru - vypílené stromy v areáli ZŠ Fándlyho

Zodpovednosť za riešenie: Pezinok

Vyriešený
meno
Zuzana 17. júla 2020

Na zaklade akeho povolenia boli v case,ked ked je to zakazane, (koncom juna,cca 23.6.) vypilene stromy v areali ZS Fandlyho? Jednalo sa o lipu, jednu alebo dve borovice a jednu brezu,ktora bola na pohlad vyschnuta (asi najskor poskodene korene pocas rekonstrukcie skoly pred 2rokmi). Prosim o preverenie.

20. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, Zuzana, preverím a dám vedieť.

Mgr. Veronika Štrba Škultéty
Referent komunikácie a protokolu
Kancelária primátora
22. január 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, jednalo sa o mimoriadny výrub oznámený Okresnému úradu Pezinok, ktorý sa k tomu vyjadril nasledovne: "Oznámenia o havarijnom výrube stromov v areáli ZŠ Fándlyho 11, Pezinok, klasifikuje Okresný úrad Pezinok, štátna správa ochrany prírody a krajiny ako oznámenie v zmysle § 47 ods. 4 písm. d) zákona o ochrane prírody a krajiny v znení neskorších predpisov, kedy sa súhlas k výrubu nevyžaduje, vzhľadom na bezprostredné ohrozenie zdravia alebo života človeka alebo pri bezprostrednej hrozbe vzniku značnej škody na majetku."

Ing. Viera Ježiková
referentka životného prostredia
Oddelenie výstavby a životného prostredia
23. január 2021

Zuzana Belcáková

A na zaklade akeho posudku usudili,ze sa jedna o havarijny stav? napr.borovica dlhe roky rastla do sikma a bola zdrava, pri vetre sa hybala,tzn.nebola preschnuta,ale ziva a odolna. Ostatne stromy by ma tiez zaujimali.dakujem.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania