Adama Trajana-kôš-preplnený

Zodpovednosť za riešenie: Piešťany

Vyriešený
meno
Matúš Šmýkala 29. marca 2021

Preplnena zberna nadoba na tetrapaky pred vchodom A. Trajana 25. Pravidelne opakujuci sa problem. Vyvoz raz mesacne z tohoto miesta je nedostatocny. V inych castiach sidliska tetrapaky nie su pravidelne preplnene, riesenim by mohlo byt pridanie nadoby v tejto lokalite. Rovnaky problem je s nadobami na papier.

29. marec 2021

Jaroslav Vrábel

Presne tak už som niekoľko krát volal aj na Mú a riešenie nikde.
31. marec 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Odbor životného prostredia Vám dáva nasledovné vyjadrenie k podnetu 111180 Adama Trajana-kôš-preplnený:
Pridelenie nádob na triedený zber odpadu (papier, plasty, sklo, kovy a tetrapaky) schvaľuje Organizácia zodpovednosti výrobcov (OZV), pre mesto Piešťany je to spoločnosť NATUR – PACK, a.s., ktorá prevzala celý systém financovania triedeného zberu odpadov na území mesta. Všetky požiadavky od občanov na pridelenie nádob na triedený odpad Odbor životného prostredia zasiela na schválenie tejto organizácií, ktorá taktiež schvaľuje frekvencie vývozov triedených odpadov ako aj financuje samotné vývozy nádob na triedený zber odpadu od občanov, t.j. občania za tieto druhy odpadu neplatia a ani to nemajú premietnuté v miestnom poplatku za komunálny odpad a drobný stavebný odpad. Frekvencia vývozu u tetrapakov bola mestu Piešťany schválená OZV na 12 vývozov ročne. Nádoby sú pravidelne vyvážané zberovou spoločnosťou Marius Pedersen a taktiež je odobratý triedený odpad nachádzajúci sa mimo nádoby v deň vývozu. Najbližší vývoz tetrapakov je v zmysle harmonogramu vývozov 01.04.2021 a ďalší vývoz je naplánovaný na 29.04.2021. Odbor životného prostredia prehodnotí pridelenie ďalšej nádoby na tetrapaky z hľadiska umiestnenia ako aj schválenia OZV.
Nádoby na papier sú taktiež pravidelne vyvážané zberovou spoločnosťou v zmysle harmonogramu vývozov. Frekvencia vývozu papiera bola schválená OZV pre mesto Piešťany na 52 vývozov ročne. Najbližší vývoz papiera je v zmysle harmonogramu vývozov 30.03.2021 a ďalší vývoz je naplánovaný na 06.04.2021.
S pozdravom
Ing. Lucia Schultzová
referent pre odpadové hospodárstvo
Tel.: +421-33-77 65 422
e-mail: [email protected]
31. marec 2021

Matúš Šmýkala

Ďakujem za informačne nabitú odpoveď. Mňa ako občana však moc nezaujíma, aká spoločnosť zabezpečuje odvoz - verím, že tieto rozhodnutia zodpovedne robia poslanci, ktorých si na tento účel volíme. Dátumy odvozov sú mi známe, máte ich uvedené na stránke mesta. Ide však o to, že frekvencia je pre danú lokalitu a množstvo nádob pre niektoré druhy odpadu nedostatočná a tento odpad sa tu pravidelne hromadí (a následne je rozfúkaný do okolia). To je výsledok, ktorý ja dennodenne vidím a ktorý je pre mňa podstatný. Myslím si, že je úloha samosprávy zabezpečiť, aby k tomuto nedochádzalo.

"Odbor životného prostredia prehodnotí pridelenie ďalšej nádoby na tetrapaky z hľadiska umiestnenia ako aj schválenia OZV."
Kedy, prosím, k spomínanému prehodnoteniu príde a kde sa môžem dozvedieť výsledok tejto odbornej diskusie?

S pozdravom
Matúš Šmýkala

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania