Adama Trajana-kôš-preplnený

Zodpovednosť za riešenie: Piešťany

Vyriešený
meno
Matúš Šmýkala 29. marca 2021

Preplnená väčšina zberných nádob (hlavne tetrapak, papier) a znečistené okolie.

31. marec 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Odbor životného prostredia Vám dáva nasledovné vyjadrenie k podnetu 111226 Adama Trajana-kôš-preplnený:
Nádoby na triedený zber odpadu (papier, plasty, sklo, kovy a tetrapaky) sú pravidelne vyvážané zberovou spoločnosťou Marius Pedersen v zmysle harmonogramu vývozu triedeného odpadu a v zmysle schválených frekvencií vývozu triedeného odpadu Organizáciou zodpovednosti výrobcov, pre mesto Piešťany je to spoločnosť NATUR – PACK, a.s.
Frekvencia vývozu u tetrapakov bola mestu Piešťany schválená OZV na 12 vývozov ročne. Nádoby sú pravidelne vyvážané zberovou spoločnosťou Marius Pedersen a taktiež je vždy odobratý triedený odpad nachádzajúci sa mimo nádoby v deň vývozu. Najbližší vývoz tetrapakov je v zmysle harmonogramu vývozov 01.04.2021 a ďalší vývoz je naplánovaný na 29.04.2021.
Nádoby na papier sú taktiež pravidelne vyvážané zberovou spoločnosťou v zmysle harmonogramu vývozov. Frekvencia vývozu papiera bola schválená OZV pre mesto Piešťany na 52 vývozov ročne. Najbližší vývoz papiera je v zmysle harmonogramu vývozov 30.03.2021 a ďalší vývoz je naplánovaný na 06.04.2021. Odbor životného prostredia prehodnotí pridelenie ďalších nádob na triedený odpad (papier, tetrapaky) na danom stojisku z hľadiska umiestnenia ako aj schválenia OZV a taktiež zabezpečíme prostredníctvom zberovej spoločnosti dočistenie stojiska.
S pozdravom
Ing. Lucia Schultzová
referent pre odpadové hospodárstvo
Tel.: +421-33-77 65 422
e-mail: [email protected]
03. júl 2021

Pavol

To je stály problém na celom Trajane. Hlavne, že platíme viac a viac za odpad. Ľudovo povedané máte v tom na úrade bordel.
14. júl 2021

Pavol

Bolo by asi vhodné dať k smetiakom alebo ako sa to odborné nazýva kamery. Pravidelne tam chodia dávať smeti majitelia rod. domov. Prídu v noci z autom a už to fičí.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania