Dopravná-Cesty a chodníky-iné

Zodpovednosť za riešenie: Piešťany

Neriešený
meno
Mária 27. septembra 2021

Dobrý deň, mohli by ste, prosím, riešiť komplexne odstavenie bicyklov pred železničnou stanicou? Zabudovaním nových stojanov, jeden pre dva bicykle, sa situácia nevyrieši.

29. september 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet.
Situácia pred ŽS Piešťany je komplikovanejšia, ako sa na prvý pohľad môže zdať.
Pozemky v okolí stanice, nie sú vo vlastníctve mesta Piešťany. Jediný kúsok mestského pozemku, ktorý bol vhodný na osadenie cyklostojanov, mesto využilo pri rozhodovaní sa o umiestnení modrých stojanov z výhry kampane „Do práce na bicykli 2020“. Sme si plne vedomí, že 5 ks stojanov s prislúchajúcou cyklopumpou nevyriešia nepriaznivú situáciu s parkovaním bicyklov, avšak pridali pár miest a službu, ktorá v okolí chýbala.
Mesto Piešťany má spracovanú štúdiu rekonštrukcie predstaničného priestoru, ale z dôvodu finančnej náročnosti celého projektu vrátane nevyhnutného vysporiadania pozemkov je realizácia komplikovaná.
Napriek uvedenému a do doby rekonštrukcie predstaničného priestoru sme operatívne kontaktovali Železnice SR s prosbou o akékoľvek navýšenie kapacity, ktorá zlepší dnešný stav.
S pozdravom
Ing. Miroslav Kadlíček
Odbor stratégie a rozvoja mesta
Referent pre koncepciu dopravy
tel.: 033/77 65 512
e-mail.: [email protected]


Mestský úrad Piešťany
Námestie SNP č. 3
921 45 Piešťany
29. september 2021

Mária

Tento stav už trvá roky. V blízkosti železničnej alebo autobusovej stanice nie je žiadny vhodný pozemok na zastrešený priestor so stojanmi na bicykle, prípadne na cyklovežu?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania