Udaje z matriky - spolocenska rubrika

Zodpovednosť za riešenie: Piešťany

Vyriešený
meno
ján 11. októbra 2014

Dobry den,
na strankach viacerych miest a tiez aj obci su udaje o tom, kto sa narodil, zomrel, uzatvoril manzelstvo.
na stranke www.piestany.sk som take nic nenasiel
Bolo by mozne tieto udaje zverejnovat?

16. október 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň!
Vo veci Vášho podnetu ohľadne zverejňovania údajov o narodení, úmrtí, resp. uzatvorení manželstva na stránke www.piestany oznamujeme nasledovné:
V podmienkach mesta Piešťany je už dlhoročne tradícia spolupráce s redakciou Piešťanský týždeň - Regionálny týždenník pre Piešťany a okolie, v rámci ktorej sa v jednotlivých rubrikách týždenníka uvádzajú všetky Vami uvádzané údaje. Táto forma informovania občianskej verejnosti je už zaužívaná, preto pokladáme tento spôsob za primeraný a dostatočný.
S pozdravom

Mgr. Mária Gašparíková - vedúca referátu Klientske centrum MsÚ Piešťany
20. október 2014

luka

prečo zverejňovať v súkromnom týždenníku, pod zaštitou mestského oligarchu, keď tieto informácie môžu byť na stránke mesta? zdarma????? to čo je za zaužívané pravidlo? prečo to nezmeniť?
21. október 2014

danni

Presne tak, prečo by si mali občania Piešťan kupovať regionálny týždenník len kvôli tomu? Ak by bol tento zdarma, mohli by ste to takto oddôvodňovať, ale nie je. Myslíte si, že tým, že je táto forma zaužívaná je všetko O.K.?
Nie, nie je to primeraný spôsob a už vôbec nie je vporiadku to, že niekomu naháňate biznis.
31. marec 2015

Igor

Vyjadrenie p. Gašparíkovej je alibistické a nezmyselné, pretože Piešťanský týždeň je komerčné médium. Ak by mestu Piešťanský týždeň platil a mali by uzavretú zmluvu, tak by som to chápal. Z horeuvedeného vyjadrenia takmer vyplýva že si Piešťanský týždeň platí niekoho z mestských úradníkov za to, že nikde inde tieto údaje zverejnené nebudú.
02. máj 2015

Eugen Osvald

Ľudia - čo vlastne máte z toho, kto sa narodil, kto sa oženil, a kto zomrel?
Nie sú snáď vo vašom živote dôležitejšie informácie, ako napríklad : kde sa vytvorili nové pracovné miesta, Ktorá firma bola pozitívne ohodnotená ??
Matričné informácie sú nepodstatné veci, ktoré nám do života nič nedáva prospešného.
26. október 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Tieto údaje týždenníku Piešťanský týždeň už niekoľko mesiacov poskytované nie sú. Mesto má v pláne tieto údaje zverejňovať na webovej stránke mesta ako aj v periodiku Radnica informuje. Momentálne riešime formu, aby bolo všetko zákonne ošetrené.

Eva Bereczová, hovorkyňa MsÚ Piešťany

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania