Školská-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: Piešťany

Vyriešený
meno
Štefan Kolbasz 16. marca 2022

Keď sa mesto pýtalo na názor občanov, či namiesto trávnika pred Bytovým podnikom a Piešťankou zriadiť parkovisko, tvrdilo, že okrem dní, keď v Mestskej knižnici prebieha akcia alebo mestské zastupiteľstvo, bude parkovisko k dispozícii verejnosti. Posledný mesiac (minimálne od 1.3.2022) je však parkovisko zavreté závorami, hoci je viac než z polovice prázdne. "Cudzie" auto tam môže zaparkovať prinajlepšom v nočných hodinách. Nemôžu tam parkovať ani návštevníci Mestskej knižnice a zaberajú tak priestor obyvateľom bývajúcim na Školskej ulici. Keď príde návšteva k niekomu na Školskú ulicu, tak nemá kde zaparkovať. Čo s tým poloprázdnym parkoviskom mienite robiť? Ak to má zostať takto, navrhujeme ho radšej prerobiť naspäť na trávnik. Takto bude priestor osožný aspoň pre životné prostredie!

24. marec 2022

Odpoveď samosprávy

Parkovisko Bytového podniku Piešťany, s.r.o. je od 01. 02. 2022 v pracovných dňoch uzavreté a jeho prevádzka je nasledovná:
- vstupná rampa na parkovisko je v pracovných dňoch uzavretá v čase od 6.30 h. do 15.00 h., v stredu od 6.30 h. do 17.00 h., na vstup je potrebné použiť zvonček na rampe,
- po zazvonení je umožnené parkovanie klientom BPP, s.r.o.,
- v prípade voľných parkovacích kapacít je po zazvonení umožnené parkovanie aj návštevníkom Mestskej knižnice mesta Piešťany a krátkodobé parkovanie občanom na vybavenie potrebných záležitostí v lokalite Školskej a Vajanského ulice,
- počas rokovania MsZ je účastníkom k dispozícii celé parkovisko,
- počas víkendov je parkovisko otvorené.

S prianím pekného dňa,

Ing. Viliam Hubinský, CSc.
konateľ
Bytový podnik Piešťany, s.r.o.
telefón: +421 33 79 14 838
adresa: Školská 19, 921 01 Piešťany
web: www.bppy.eu email: [email protected]
24. marec 2022

Jozef .

No a táto informácia chýbala... Bolo by vhodné takéto info umiestniť aj pri vstupe na parkovisko.
28. február 2023

Jozef

Pán Hubinský, to fakt ?
Ak má to parkovisko fungovať v takomto režime, potom by bol užitočnejší ten trávnik. Rampa uzavretá v čase, keď sú upchaté všetky okolité ulice a parkovisko takmer prázdne. Načo potom je? Pre pár zamestnancov BP? Zbytočne vyhodené peniaze daňových poplatníkov.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania