Čo sa plánuje spraviť s rozostavanou budovou na Trajane?

Zodpovednosť za riešenie: Piešťany

Neriešený

Dobry den, rad by som sa opytal, ake paky ma mesto na odstranenie tejto ohyzdnej stavebnej konstrukcie? Investor podla medializovanych informacii skrachoval a pozemok nie je mestsky, takze co planuje v tomto pripade mesto robit? Predpokladam, ze uz kontaktovala vlastnika na dokoncenie alebo odstranenie konstrukcie, avsak ake budu dalsie kroky? Dakujem za odpoved

03. február 2015

Odpoveď samosprávy

Na predmetnú stavbu bolo vydané stavebné povolenie pre firmu Verint Group s.r.o. Bratislava dňa 21.12.2006 . Počas výstavby sa vlastníctvo stavby a pozemku pod stavbou viackrát menilo. Práce na stavbe boli pozastavené z dôvodu chýbajúcich finančných prostriedkov stavebníka a zároveň nebol známy vlastník stavby. Na Okresnom súde v Piešťanoch prebiehalo viacero rokov konanie o určení vlastníctva rozostavanej stavby. Uznesením Okresného súdu z roku 2013 bolo priznané vlastníctvo k stavbe firme Zempres s.r.o. Piešťany, ktorá pôvodne začala so stavbou ako hlavný dodávateľ.
Firma Zempres s.r.o. Piešťany podala žiadosť na povolenie zmeny termínu dokončenia stavby. Mesto Piešťany povolilo zmenu termínu dokončenia stavby do termínu 1.2.2016.
V súčasnosti podľa tvrdení vlastníka stavby práce na stavbe nepokračujú z toho dôvodu, že stavebník nemá tzv. ,, iné právo “ k pozemku , pretože vlastníkom pozemku je iná firma.
Vzhľadom na platnosť stavebného povolenia môže stavebný úrad konať len v súvislosti so sledovaním zabezpečenia staveniska, čo opakovane výzvami ohľadne nápravy aj vykonal.

Ing.arch. Jana Vitková
vedúca Referátu územnej správy MsÚ
15. február 2015

Martin ZY

Ake kroky moze mesto podniknut k tomu, aby vlastnik stavby a vlastnik pozemku dospeli k rieseniu tejto situacie?
17. február 2015

Marty

Martin: V podstate ziadne. Bohuzial...
21. február 2015

osvald

Vraj sa nevie zistiť majiteľ?
Tak by som doporučil vojsť do objektu a postavím si tam stan
a spravim si tam obydlie. Potom sa majiteľ určite ozve. :)
27. február 2015

zenista

Kto sa nevie pohnúť z miesta, nech opustí funkciu. Je dosť postupov aby mesto mohlo konať, Výhovorky len odďaľujú problém a vinníci sa smejú.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.