Ignorácia mužov zákona k páchaniu dopr. priestupkov

Zodpovednosť za riešenie: Piešťany

Neriešený

zlte srafovanie, pred stopkou, stojace auto a hliadka MsP sa prevezie okolo, sice prsi, ale predsa. Preco neriesia priestupky v meste? Kedy zacneme riesit rovnako vsetkych? cas prejazdu hliadky 14.10., 20:03hod.

16. október 2015

lukas

chyba: bolo to 15.10. , moja chyba
16. október 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. V priebehu nasledujúcich dní ho preveríme.

Eva Bereczová, hovorkyňa MsÚ Piešťany
19. október 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, od zástupcu náčelníka Mestskej polície Petra Gogola sme dostali toto stanovisko:

Značka žltá kľukatá čiara vyznačuje priestor, kde je zakázané státie vozidiel. Státie je prerušenie jazdy na čas, ktorý je dlhší ako doba na zastavenie. Zastavenie je prerušenie jazdy na urýchlený nástup, výstup, zloženie, vyloženie nákladu.
Podľa zákona o priestupkoch príslušník MsP pri určení druhu sankcie a jej výmery prihliada na závažnosť priestupku, najmä na spôsob jeho spáchania a na jeho následky, na okolnosti, za ktorých bol spáchaný, na mieru zavinenia, na pohnútky a osobu páchateľa a pod. Je to teda výlučne kompetencia príslušníka MsP, ktorý na mieste rozhoduje o spôsobe riešenia priestupku, resp. o výške ukladanej sankcie,
Nie je pravdou, že hliadky MsP neriešia priestupky v meste, ale ako to bolo aj v prípade odkazu pre starostu, hliadky MsP v uvedenom čase pátrali v spolupráci s OOPZ SR po nezvestnej osobe. Takže z toho vyplýva, že v niektorých prípadoch( pokiaľ je ohrozený život a zdravie ) hliadky MsP ako i Policajného zboru riešia prioritnejšie záležitosti, ako vozidlá, ktoré stoja v zákaze státia, ale nebránia plynulosti a bezpečnosti cestnej premávky.


Eva Bereczová, hovorkyňa MsÚ Piešťany
20. október 2015

jozef palonder

Pan Gogol je diplomat, vzdy bude obhajovať, prečo niečo nejde a vždy sa niečo nájde. Je chvályhodné, že obhajuje svojich zriadencov, ale mohol by sa vybrať do mesta pozrieť, ako a čo nefunguje a trocha svojich zverencov viac vyťažiť a vniesť do tohoto mesta poriadok - minimálne v parkovaní, státí. Stačí pozrieť do ulíc, ako autá blokujú chodníky a znemožňujú prejazd kočárov, postihnutých...atď. Na toto sa treba zamerať, na to netreba okrem foťáku žiadne vybavenie, žiadne odborné a fyzické kvalifikácie. Na to stačí chcieť.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania