Parkovanie - Komenského ulica

Zodpovednosť za riešenie: Piešťany

Neriešený
meno
Konštantín 22. októbra 2015

Dobrý deň,

vo vyznačenom úseku bol vybudovaný dostatok parkovacích miest za nemalé verejné finančné prostriedky. Napriek tomu obyvatelia domov (ktorí majú garáže a pred nimi aj príjazdové cesty na ktorých sa dá parkovať) používajú na parkovanie cestu. Nie je potrebné, aby boli osadené žiadne značky, bolo by to kontraproduktívne. Stačí dodržiavať platný zákon o cestnej premávke:
Pri státí musí zostať voľný aspoň jeden jazdný pruh široký najmenej 3 m pre KAŽDÝ SMER jazdy. Pri zastavení musí zostať voľný aspoň jeden jazdný pruh široký najmenej 3 m pre oba smery jazdy.

Toto nie je Adam Trajan, kde by ľudia nemali kde parkovať, toto je iba pohodlnosť dotyčných prejsť o 5 metrov ďalej k autu, ktorá nás stála veľa peňazí.

Prečo mestská polícia v tomto smere nič nerobí?

Ďakujem za odpoveď.

22. október 2015

Vilo

v tomto meste nikto nekona, MSPolicia obvzlast ma laxny pristup k parkovaniu a statiu. Nacelnik asi nechodi po Piestanoch, inak by tych scojich podriadenych za takyto stav v meste, nakopal do zadnice!
26. október 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet.
Už pracujeme na odpovedi.

Eva Bereczová, hovorkyňa MsÚ Piešťany
10. november 2015

Miroslav

som jeden z rodičov, čo tam vozí dieťa každé ráno a odtiaľ každé popoludnie a musím iba súhlasiť. Ráno prichádzam okolo 6:40 a je zaujímavé, že vždy na vytvorených parkovacích miestach stoja tie isté vozidlá, keď mrholí alebo prší, je presne vidno, ktoré tam stoja celú noc alebo aj dlhšie a sú to stále tie isté vozidlá. Je pravda, že ľudia nepoužívajú svoje garáže a svoje pozemky na parkovanie svojich áut, ale majú ich odstavené práve na týchto miestach, ktoré by mali slúžiť hlavne pre potreby rodičov žiakov ZŠ Brezová. Dokonca tam parkujú firemné autá a dodávky, ktorým zvyčajne jedno miesto ani nestačí. Pritom my rodičia tie miesta potrebujeme a bohate stačí 5 minút na naloženie a vyloženie dieťaťa, a to už počítam aj s odprevadením prváka ku dverám školského klubu. Myslím si, že by tam mala byť osadená značka, že parkovanie povolené na max. 10 minút. Ovšem ak to nebude kontrolovať mestská polícia, môže tam byť čokoľvek, rešpektovať to nebude nikto.
12. november 2015

Konštantín

Tento podnet som pisal najma kvoli tomu, ze momentalne auta stoja cikcakovo na jednej aj druhej strane a aj cez vikend, ked nie je ziadna premavka sa tadial jazdi "mimoriadne dobre", kedze existuje defacto iba jeden jazdny pruh pre oba smery. Nehovoriac o tom, ze tam nemalo byt vytvorene pozdlzne statie, ale sikme, ked sa uz stavalo, rozdiel by nebol markantny. K meritu veci - stacilo by osadit znacku nie parkovanie povolene na 10 minut, ale zakaz statia alebo zastavenia v case skolskeho vyucovania okrem navstevnikov VII.ZŠ, tú však nemôžete osadiť od začiatku radu miest, keďže by to bola logická blbosť a trpeli by tým všetci od obyvateľov ulice, až po prechádzajúcich. To že celý tento koncept dopravy v okolí školy nikto nedomyslel je vec jedna, ďalšia vec je tiež absencia autobusových školských spojov. Každopádne, aby ma v pracovný deň zdržalo ráno 15 minút to, že ľudia vozia deti do školy autom a väčšina z nich sa postaví ako chcú na jednu aj druhú stranu (rovnako tiež vlastníci domov) mi príde trošku neadekvátne a sebecké. Na druhej strane, auto sa dá postaviť aj kúsok ďalej a nie ísť s ním hneď ku škole a blokovať cestu, "lebo ja potrebujem". A najviac sa mi na tom "páči" prítomnosť príslušníkov mestskej polície, ktorí sa na to všetko prizerajú a je im to jedno (nehovorím o pokutovaní, ale o usmerňovaní a výchove vodičov).

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania