Neprofesionálna oprava vozovky

Zodpovednosť za riešenie: Piešťany

Vyriešený
meno
Pat a Mat 04. januára 2016

Po oprave vozovky na križovatke Kuzmányho a Pod Párovcami hneď pri Penzióne Astra nemenovaná firma vyfrézovala časť vozovky a neodstránila korene ktoré vyčnievajú do vozovky ale normálne ich zaliala do asfaltu..MAXIMÁLNA FUŠERINA !!!! PAT a MAT v priamom prenose :D

08. január 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Neprofesionálna oprava vozovky. Tak znel nadpis odkazu. Na prvý pohľad sa to tak môže zdať. Skutočnosť je ale taká, že pôvodne poškodená vozovka /pred opravou/ mala vydutý asfalt na výšku až 12 cm a zasahoval do jazdného profilu cesty. To bolo potenciálne riziko pre vodičov, hlavne teraz v zime, nakoľko sa jednalo o poškodenie tesne pred križovatkou. Tým, že sme odfrézovali poškodenú časť vozovky a upravili do plynulého povrchu sme odstránili problém pre vodičov. To, že sme neodstránili vonkajší koreňový systém zdravého stromu bolo na základe vyjadrenia odborníkov, lebo by to spôsobilo oslabenie, respektíve zničenie stromu. Preto si myslíme, že takto vykonaná oprava je adekvátna .
Problém s koreňmi stromov a poškodenými chodníkmi a cestami je v Piešťanoch veľmi rozšírený a potrebuje generálne riešenie.


Roman Skaličan, manažér správy a údržby budov - Služby mesta Piešťany

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania