Chýbajúce sáčky na psie exkrementy

Zodpovednosť za riešenie: Piešťany

Vyriešený
meno
Veronika Lengyelova 29. januára 2017

Dlhodobo nie su doplnane vrecka na psie exkrementy. Nebolo by rozumnejsie rozdavat ich mestskom.urade, ako.ich takto obcasne doplnat a aj vtedy sinich vacsinou vezme vsetky prvy psickar, co ich uvidi... kedze problem je trvaly, neviem na co vlastne platim dan za psa, ked si sacky na exkrementy zbieram do vlastnych vreciek (nehovoriac o neexistujucom vhodnom vencovisku). Mozno je v cene 40€/pes/rok zapocitane aj odstranovanie exkrementov technickymi sluzbami???

30. január 2017

datel

Pripajam sa k ziadosti. 3x365=1095sackov rocne by mal dostat KAZDY kto plati dan za psa 40e. Takto tecu peniazky do metskej kasy a co z nich mame? 10sackov za rok.
30. január 2017

Veronika Lengyelova

Chýbajúce sáčky na exkrementy, plošne v meste

K včerajšej správe dopĺňam stav z dnešného rána.
31. január 2017

Odpoveď samosprávy

Sáčky na psie exkrementy neboli schválené v rozpočte pre rok 2017.

P. Fiala, vedúci str. údržby, SMP
31. január 2017

Odpoveď samosprávy

V zmysle § 6 zákona č. 282/2002 Z. z. zákon, ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov
znie článok: Znečisťovanie verejných priestranstiev
(1) Ak pes znečistí verejné priestranstvo výkalmi, je ten, kto psa vedie, povinný výkaly bezprostredne odstrániť.
(2) Obec umiestni na miestach, kde je voľný pohyb psa povolený, kontajnery vhodné na zhromažďovanie výkalov a zabezpečí priebežné hygienické odstraňovanie ich obsahu. Na kontajneroch musí byť viditeľne označený účel ich použitia.
(3) Podrobnosti o znečisťovaní verejných priestranstiev ustanoví obec všeobecne záväzným nariadením.
Mesto Piešťany má platné VZN č. 8/2012 O podmienkach držania psov a Služby mesta Piešťany spravujú 84 ks košov na psie exkrementy. V zmysle tohto VZN a hore spomínaného zákona zabezpečenie zberu exkrementov vykonáva ten, kto psa vedie na vôdzke. Obec zabezpečuje likvidáciu obsahu košov (prostredníctvom SMP).


Ing. Hana Dupkaničová, riaditeľka SMP
31. január 2017

rudko

sacky neboli schvalene....to co je za stupidnu odpoved? asi ste o ne nepoziadali! v tomto meste uz je vsetko tusim na hlavu, aj tie sracky. prave preto ich nezbieram, nech si pani z mest do nich stupia a najlepsie sa mi pes vysere na namesti Snp! Sanca sa zvysuje
02. február 2017

datel

NEBOLI SCHVALENE?!?! odporucam pripravit peticiu na peticie online! a ak nedaju sacky, zrusme vsetci poplatky ktore platime! ved to je donebavolajuca drzost a svinstvo!!! darmozraci, to vas mame zivit z dani za psov?!?!
02. február 2017

Veronika Lengyelova

v prvom rade to poslem na PNky, nech si aj ostatní precitaju, za co plati 1480 majitelov psov v PN, aby sme mali vsetci iba povinnosti a dodrziavali nariadenia... toto mesto kasle na svojich obyvatelov a jedine, na co sme mu dobri su danove poplatky! Pani Dupkanicova, vykopirovat stat o povinnostiach je naozaj erudovana odpoved a verim, ze ste s nou boli spokojna. Mna ale stale zaujima, naco mesto mina peniaze z dani za psa? nadoby na psie exkrementy to nebudu, kedze sa mozu hadzat aj do nadob na komunalny odpad. btw, ani po celej dlzke nabrezia I. Krasku nie su nadoby umiestnene, takze exkrementy ani pri najlepsej voli nie je mozne zbierat, ak teda nie je clovek taky fanatik, ze sa potom so sackom prechadza este dalsiu hodinu... takze zaco co vlastne platime???
04. február 2017

Lucia

A na čo sa používajú peniaze z dane za psa? Tie sáčky, čo boli sem tam na košoch síce boli úplne na nič, lepšie by boli igelitové, ale aspoň nejaké boli a zastupitelia mohli tvrdiť, že na niečo tie naše peniaze idú. Na čo sa budú vyhovárať teraz? Bola by som tiež rada, keby sa začali normálne venovať priestorom na volný pohyb psov. Tri priestory, s toho jeden pri hlavnej ceste pre 1500 psov nestačí! Sak len keby sa ich tam stretla desatina naraz, bolo by veselo.
Odpoveď Ing. Dupkaničovej pokladám za úplne nepostačujúcu. Račej nech niekde skopíruje, na čo má majiteľ psa právo!
07. február 2017

***Používateľ porušil pravidlá diskusie. Preto bol tento príspevok zmazaný***
Erik, administrátor Odkazu pre starostu Piešťany
07. február 2017

***Používateľ porušil pravidlá diskusie. Preto bol tento príspevok zmazaný***
Erik, administrátor Odkazu pre starostu Piešťany
08. február 2017

nakoľko ma cenzurovali skúsim inak...ja sa nepotrebujem pýtať starostu alebo čakať na odpoveď riaditeľky SMP či nejakého Fialu....je veľmi jednoduchý spôsob ako niektoré info získať...rád Vám ich podám pretože mám záľubu behať po stránkach....čiže fakt, ak má niekto záujem zistiť či boli alebo neboli poslancami schválené sáčky sa dozviete nasledovne : www.piešťany.sk...mesto...samospráva...mest.zastupiteľstvo...materiály na rokovanie...zastupiteľstvo 2016...bod 12 Rozpočet SMP...strana 5/ v materiáloch 3/ ...stredisko 330 3 riadok.... poslanci toto schválili...čiže nie otázka pre starostu ale pre poslancov by mala ísť čo to vlastne schválili....a neriešim odpoveď riaditeľky...ona napísala skutočný stav aký je... pekný večer Vám prajem.... ak niečo zistím či vyčmuchám napíšem...
09. február 2017

ešte nech nezabudnem na Luciu aby sa neurazila...fak tom nerozumieš...nefunguje to tak, že čo sa vyberie za psa sa dá naspäť ....prerozdelí a je na meste a poslancoch ako s ,,výberom " naložia...Ing, Dupkaničová citovala platnú legislatívu ...si môžeš prečítať aj sama Ty nesúhlas so schválenou a platnou legislatívou nie s tým čo Ti podá info....ja platím za psa a od obce nedostanem nič, možno vyhlásia že prišiel psí doktor z toho...tlačte na svojich poslancov aby s výberom inak naložili toť všetko....verím, že Vám moje info pomohlo...pekný deň
09. február 2017

Rudo už vieš čo je na tej odpovedi stupídne?? si nájdeš podľa návodu, že nič...
10. február 2017

Odpoveď samosprávy

Vážení diskutujúci,
V prvom rade sa Vám chcem poďakovať za rozvinutú diskusiu k problému dopĺňania vreciek na psie exkrementy a s tým súvisiace ďalšie okolnosti. Rada by som na tomto mieste vyjasnila a spresnila informácie ohľadom tejto témy.

Vyjadrenie vedúceho strediska údržby SMP p. Petra Fialu bolo podané na základe údajov z rozpočtu SMP na rok 2017. Neznamená to však, že predmetná služba obyvateľom - chovateľom psov bude v našom meste absentovať. Uvedomujem si, že služba (dopĺňanie vreciek na psie exkrementy) je aj z pohľadu ostatných obyvateľov vzhľadom na čistotu a hygienu životného prostredia potrebná. Reakcia môjho kolegu bola podmienená skúsenosťou z praxe. A to, že dochádza k neustálemu odcudzovaniu, prípadne znehodnocovaniu vreciek zo stojanov smetných nádob, odhadom SMP až 80 %. Z tohto pohľadu sa potom táto služba míňa účinku a stáva sa zbytočne predraženou. Taktiež zákon neukladá povinnosť obciam zabezpečovať pre občanov – držiteľov psa sáčky na psie exkrementy. Zákon č. 282/2002 Z. z. a VZN č. 8/2012 upravujú podmienky držania psov.

Na základe vzniknutej diskusie sa uskutočnilo pracovné stretnutie p. prednostu MsÚ, pracovníčky odd. stavebných služieb a rozvoja mesta – životné prostredie a p. riaditeľky SMP, kde bolo opätovne hľadané optimálne riešenie dlhodobo evidovaného problému odcudzovania vreciek.

Služby mesta Piešťany spravujú na území mesta 84 ks smetných nádob slúžiacich na psie exkrementy. Obsah predmetných nádob je v zmysle zákona o odpadoch komunálnym odpadom. To znamená, že vrecká so psími exkrementami je možné hádzať i do iného kontajnera – koša na zmiešaný komunálny odpad. Oznamujem všetkým držiteľom psov, ale aj ostatným obyvateľom nášho mesta, že v roku 2017 je naplánované dopĺňanie vreciek do stojanov smetných nádob z materiálneho zostatku r. 2016 a finančného položkového presunu v r. 2017.

Na záver chcem poukázať na fakt, že Mesto Piešťany v spolupráci so SMP hľadajú optimálne riešenie (zmena formy výdaja sáčkov), ktoré má smerovať hlavne k uspokojeniu požiadaviek obyvateľov, chovateľov psov a k efektívnejšiemu využívaniu verejných zdrojov.


Ing. Hana Dupkaničová, riaditeľka SMP
19. február 2017

V piatok som videl v držiakoch nový druh sáčkov, pani riaditeľka SMP slovo dodržala ako napísala vo svojej odpovedi..

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania