Chybné dopravné značenie na cyklokruhu

Zodpovednosť za riešenie: Piešťany

Neriešený

Ako zacina cyklokruh okolo Slnavy, smerom k Dinovi, tak na spodnej strane valu je dopravna znacka, ktora znamena, ze dana cesta je urcena vyhradne pre bicyklistov(fotka vlavo). Avsak o par metrov dalej je znacka s oznamenim o maximalnej rychlosti 40km/h. , ktora je urcena pre motorove vozidla - t.j. na zaklade umiestnenia tychto dvoch znaciek sa podla mojho nazoru vyznam oboch vylucuje. Ano, vrchny val je uzky a podla predpisov sa nemozu krizovat cesty chodcov/cyklistov/korculiarov, avsak osadenie znacky, ktora urcuje chodnik pre cyklistov je dost zle riesena. Nakolko cyklisti aj tak chodia vrchnym valom(comu sa ani necudujem, lebo je to pre nich/nas/ urcite bezpecnejsie ako ist dolnym valom a byt zrazeny autom...

28. máj 2013

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za Váš podnet. Jestvujúce dopravné značenie v danom úseku, t.j. v lokalite parkoviska pri lodenici bude prehodnotené.

Beáta Palkechová
referát územnej správy
Mestský úrad Piešťany
08. jún 2013

jozef

Podľa dopravného značenia tam teraz nemôže ísť žiadne mot. vozidlo, nakoľko je cesta pre cyklistov ! Žiadna vínimka! Treba tam poslať policajtov, nech tam dajú niekoľko pokút a to sa uvidí, ako sa dopravné značenie zmení.
11. jún 2013

Peter

Jozef, neviem či by tvoje riešenie s pokutami bolo účinné. Najprv treba zmeniť značky, aby to bolo právne v poriadku. Áno, keby tam bola iba modrá značka vyznačujúca cestu pre cyklistov, tak mot. vozidla tam ist nemozu, avsak par metrov dalej je ta dalsia znacka, ktora urcuje max. povolenu rychlost pre mot. vozidla. Takze...
10. august 2013

Peter

Moze admin upovedomit samospravu, ze dany problem stale nie je vyrieseny? Dakujem
17. október 2013

Ondrej

Nepochopil som zmysel tohto podnetu. Áno, je síce pravda, že za príkazovou dopravnou značkou C 8 "Cestička pre cyklistov" sa nachádza zákazová dopravná značka B 31a "Najvyššia dovolená rýchlosť". Ale nechápem, kde si Erik vzal tú myšlienku, že značka "Maximálna dovolená rýchlosť" je určená len motorovým vozidlám, vo vyhláške sa o tom totižto vôbec nepíše. Takisto v žiadnom zákone nie je písané, že by sa d. z. "Najvyššia dovolená rýchlosť" vzájomne vylučovalo s d. z. "Cestička pre cyklistov".
Čo sa týka tých áut, tak tie tam nemajú čo hľadať, hoci by to bolo aj zásobovanie, alebo vozidlá Povodia Váhu. Cestička pre cyklistov je totižto určená výlučne len cyklistom a ak na ňu vojde auto, vodič automaticky porušil dopravné predpisy a môže byť pokutovaný. Skôr by som dal pod značku výnimku pre vozidlá, ktoré chodia zásobovať k Dinovi a pre Povodie Váhu.
17. október 2013

Erik

Ondrej, keby to bolo ako pises, tak mi chces povedat, ze spravca komunikacie osadil znacku obmedzujucu maximalnu povolenu rychlost pre cyklistov? Aby neisli viac ako 40km/h.?
Citujem ta:
''Cestička pre cyklistov je totižto určená výlučne len cyklistom a ak na ňu vojde auto, vodič automaticky porušil dopravné predpisy a môže byť pokutovaný...''
Tak na co tam je potom znacka obmedzujuca rychlost?
Jednoducho to je zle spracovane, Znacka, ktora urcuje, ze to je cyklisticky chodnik tam nema co robit, pre dva dovody:
Auta chodia do Dina, do vodnolyziarskeho arealu, rybari atd...
Cyklisti aj tak chodia vrchom, najma kvoli vyssie zmienenemu bodu
18. október 2013

Ondrej

Nie, nepochopil si. Ja som len napísal, že ide o cestičku pre cyklistov, či tam ta značka o rýchlosti je al. nie.
Pokiaľ si to dávam dokopy správne, tak tá značka tam bola, ešte keď kolokruh nebol otvorený. A keď sa otváral okruh Sĺňava, pravdepodobne sa na ňu zabudlo pri projekte a pri jeho posielaní na ODI, následkom čoho sa v príslušných dokumentoch nikde nepísalo o odstránení značky a preto správca cesty nemohol značku odstrániť (keďže to "de iure" dopravný inšpektorát nepovolil), hoci ako píšeš, jej umiestnenie pôsobí komicky.
Ešte raz sa opakujem, že "de iure" ide o Cestičku pre cyklistov a autá tam nesmú (resp. by nemali) jazdiť. Hoci si tiež myslím, že cyklistom by sa malo povoliť jazdiť po vale a hento nechať autám (čo sa vlastne v súčasnosti aj deje).
19. október 2013

Ondrej

Jejda, sorry, mi to tu hodilo 3-krát to isté, poprosím admina, aby dve z tých troch mojich rovnakých komentov zmazal, ak by mohol, nech to tu zbytočne nezaberá miesto.
19. október 2013

Erik

lepsis sa, teraz uz iba 2x :D
19. október 2013

Odkazprestarostu.sk [email protected]

triplicitne a duplicitne komentare zmazane...
19. október 2013

Ondrej

:D
ďakujem. Ono to spravilo, lebo chvíľku trvalo, kým mi ukázalo, že komentár je pridaný, tak som ešte jeden-dvakrát klikol a nahodilo to tak.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania