Reklamné plagáty

Zodpovednosť za riešenie: Piešťany

Vyriešený

Reklamné plagáty s potlačou Gardena pri OD Delfín. Zaujímalo by ma, či plagáty boli legálne povolené a či majitel odvádza príslušné poplatky.

23. máj 2013

Anonym

pochybujem ze plati poplatky za reklamu
23. máj 2013

Andrej

je to verejny ci sukromny pozemok?
24. máj 2013

Anonym

vyzera ako sukromny (usudzujem podla fotografi)
24. máj 2013

Matej Orviský

Anonym a Andrej : Je úplne jedno, či je to súkromný pozemok alebo verejný. Povolenie tam musí byť. Pozrite môj podobný podnet : http://www.odkazprestarostu.sk/piestany/podnety/4196/reklamne-plagaty
24. máj 2013

Andrej

ked si strede dvoru dam reklamu kto mi ju da dolu?
25. máj 2013

Mato

Ten naplote nevipada ako reklama ale skvor ako smerova tabula
26. máj 2013

Anonym

ja viem ze je to jedno ci je to sukromny alebo mestsky pozemok a je jedno ci je to smerova tabula alebo obycajna reklama takze ODSTRANIT TIE REKLAMY
26. máj 2013

Peter

nieje jedno ci sa jedna o sukromny a ci mestsky pozemok. mesto nemoze rozhodovat ci si das nieco na pozemok alebo nie je to na majitelovi pozemku
28. máj 2013

Anonym

ano tak si postavim vilu na svojom pozemku bez stavebneho povolenia ved je to moj pozemok (podla mna je to to iste tato reklama a vila)
28. máj 2013

J

Matej Orviský - Zaujímalo by ma, či máte Vy právoplatné povolenie všetko a všade kritiziovať. Boli ste snáď kedysi Tajný špión, ktorý sa ešte chce i v tejto dobe zabávať na tom, že všetkým podnikateľom skáčete po hlave?
28. máj 2013

Matej Orviský

J : A vy bojujete za to, aby sa porušovali zákony ? Bojujem za to, aby pre všetkých platili rovnaké pravidla a bol by som šťastný, keby tento portál neslúžil pre hlupákov, ktorý sa tu podpisujú anonymne. Divím sa, že reagujem na takého deme*** ako ste VY.
28. máj 2013

Matej Orviský

J : A podvodníkov budem nahlasovať aj ďalej a ty sa s toho môžeš aj po****
29. máj 2013

Kevin

Matej: Je mi z teba na grc. Za sociku estebak, dnes udava dalej. Lebo niekto si na svojom pozemku da reklamu, tak ho treba rychlo skasirovat... Ved preco by z plagatu na svojom plote nemal niekto platit mestske vypalne, ze??
30. máj 2013

Eduard

Vážený Matej, keď už ide o rôzne povolenia ako píšeš v diskusných príspevkoch, tak by som rád vedel, či máš aj Ty zaplatenú celoročnú Licenciu na šírenie a tverejňovanie Fotografii za účelom oznamovania sťažnosťí, ktoré vadia iba Tebe. Iba od Teba sú tu samé príspevky. Niekto Ťa zrejme platí, aby si chodil s drahým digitálnym Fotoaparátom.
30. máj 2013

Matej Orviský

Odkaz pre starostu Piešťany : Prosím o odstránenie príspevkou užívatelov : J, Kevin, Eduard, ktorých nenaučili sa správať. Ďakujem
30. máj 2013

Kevin

Odkaz pre Mateja Orviskeho: Tu nie ste medzi sudruhmi estebakmi, co na vas rozkaz odstrania nepohodlny prispevok podla moznosti aj s prispievatelom.

90% nahlasenych podnetov je len od vas a s vacsinou z nich nema starosta, mestske zastupitelstvo, ani mesto NIC SPOLOCNE. Nechcete troska pouvazovat, kto tak asi je zodpovedny a komu adresovat svoj teply bonz v pripade parkovania aut (statna policia), stara vetrovka (svojpravny dospely odnesie do kosa a nelepi na web), zeleznica Piestany - Vrbove (co s tym ma preboha mesto a starosta, to je vyhradne vec ZSR a Trnavskeho samospravneho kraja), rozostavane budovy (co s tym ma akoze mesto robit - ide o sukromny pozemok a sukromneho investora a na vas prikaz to len tazko dostavia ked krachol a nema za co)... ... ...

Ja cahpem, ze niekomu kto bol cely zivot zvyknuty udavat chyba sudruh podplukovnik, ktoremu sa vsetko hlasilo, ale naozaj poprosim o pouzivanie zdraveho rozumu pri pridavani podnetov a chvilku uvazovania, ci ma alebo nema dana vec nieco spolocne s mestom a jeho starostom. Zvyknite si konecne na to, ze mesto a jeho samosprava nema (chvala Bohu) dosah na to, ako vyzeraju SUKROMNE budovy na SUKROMNYCH pozemkoch, ci co si obcan zavesi na SVOJ VLASTNY PLOT.
30. máj 2013

Peter

porovnavat reklamu a ciernu stavbu to sa mi paci. cize podla toho ked si chcem na svojom pozemku postavit altanok 4x4m ( 4 stlpy a strecha) potrebujem nato stavebne povolenie od stavebneho uradu :-) . to su mi ale novinky odkedy su zmenene zakony?
31. máj 2013

Odkazprestarostu.sk [email protected]

Vážení, prosím Vás, aby ste v diskusií reagovali na daný podnet, nie na osoby prispievajúce do diskusie alebo zadávateľa podnetu.
Za pochopenie Vám ďakujem.

Otázka kompetencie samosprávy na riešenie/vyriešenie niektorých podnetov môže byť predmetom rozsiahlej diskusie avšak tu nie je priestor na to, dôjsť k relevantnému záveru. Máme za to, že ak sa daný podnet nachádza na území mesta a viac či menej patrí do kompetencie územnej samosprávy, mohlo by sa mesto k danému podnetu minimálne vyjadriť.
Samozrejme, ideálne by bolo najskôr kontaktovať vlastníkov budov, pozemkov a pod. a upozorniť ich na problém a až v ďalšom kroku sa obrátiť na samosprávu, prípadne iné kompetentné orgány.
01. jún 2013

Anonym

nechapem preco utocite na Mareja Orviskeho!! pacilo by sa vam keby ste byvali oproti a mali vyhlad na tuto reklamu? a M. Orvisky tu ma asi tolko vela podnetov preto za sa zaujima ako vyzera mesto kde zije!!!
01. jún 2013

Anonym

nechapem preco utocite na Mareja Orviskeho!! pacilo by sa vam keby ste byvali oproti a mali vyhlad na tuto reklamu? a M. Orvisky tu ma asi tolko vela podnetov preto za sa zaujima ako vyzera mesto kde zije!!! A ESTE NIECO PRE Eduard: ked tie fotky nafotil tak nemusi mat licenciu kedze su jeho vlastnictvom!!
01. jún 2013

Matej Orviský

Anonym : Ďakujem. Už som si zvykol , že tu podnety nekomentujú len slušný ludia ale aj nevychovaný hlupáci
01. jún 2013

Peter

pripada mi to ze Anonym a Matej Orvisky je jeden a ten isty. k tym fotkam ide o reklamu na ktoru nema autor fotiek urcite povolenie od firmy gardena kedze je napis jasne citatelny a nebol rozmazany.
01. jún 2013

Matej Orviský

Peter : Pripadá ti to úplne zle. Ja na odkaz pre starostu pridávam podnety s jedného účtu. Pripadá ti to divné preto, lebo Anonym tu jediný napísal normálny komentár. Ak si nepostrehol, ja nerobím reklamu firme Gardena ale pridal som podnet ktorým som chcel upozorniť, že táto firma si asi zavesila reklamu bez povolenia. Anonym : ešte raz ďakujem, taký ako ty ma potvrdzujú v tom, že moje podnety určite nie su zbytočné.
01. jún 2013

Anonym

a Peter akoby som mohol byt Matej Orvisky?! ja pridavam podnety z NR on z PN!!
03. jún 2013

Anonym

Pre Kevin: co si urobil ty pre mesto kde zijes (napr. nahlasil si nejaky vrak ktory uz nie je na tom mieste kde bol)?? ked tu kritizujes M.Orviskeho
03. jún 2013

Eduard

Odkaz pre Mateja: Ak už machruješ s tými príspevkami, tak odfoť stav povrchu vozovky na Ružovej Ulici od Hotela ATÓM. Potom sa ukáže, že hájiš záujmy občanov Piešťan.
03. jún 2013

Matej Orviský

Odkaz pre Eduarda : Neviem síce odkial si prišiel na to, že sa svojimi podnetmi musím machrovať alebo si niečo dokazovať ale ďakujem za podnet. Stiahnem nejaké obrázky zo Street View (" bohužial " nie každý deň sa môžem dostať na Ružovú ulicu)
03. jún 2013

Kevin

Anonym: Veci ako autovraky som riesil davno predtym, nez vobec nejaky podobny portal existoval. Akurat ze som netravil dni postovanim veci, ktore vobec nie su problemom starostu na nazmyselny portal. Mestske osvetlenie bez dekla som nahlasoval priamo Sluzbam mesta Piestany a este mi boli vdacni (lebo sami nemaju sancu skontrolovat vsetko) a rieseni bolo behom popoludnia, pokaslane lavicky a problemy s cistotou mesta isli priamo zodpovednym zo Sluzieb mesta Piestany, zaparkovane auta posielam priamo Piestanskym dopravakom zo statnej policie a mestskych obuvnikov obchadzam ako stratu casu...
03. jún 2013

Matej Orviský

Kevin : Áno mal som možnosť prečítať si, ako si nahlasoval jeden pos**** kryt SMP. Ešte šťastie, že ťa tu v PN máme, lebo neviem, čo by sme bez teba robili. Mám pre teba pár tipov : 1. Keď je to podla teba debilný portál, neviem načo si sam registroval. 2. Bol by som velmi vďační, keby si tento portál "neobohacoval" svojimi debilnými komentármi. Ďakujem
04. jún 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

na základe Vášho podnetu bola dňa 4.6.2013 zo strany tunajšieho stavebného úradu uskutočnená miestna ohliadka, v rámci ktorej bolo zistené
a dohodnuté nasledovné:
Ide o transparent textilného materiálu s kvalitným grafickým spracovaním, iba priviazaný na pletivové oplotenie pozemku parc.č. 287/2 šnúrkami.
Čiže nejedná sa o zariadenie spojené so stavbou alebo pozemkom, a preto jeho umiestnenie nepodlieha schvaľovaciemu režimu v zmysle § 71 stavebného zákona. Po konzultácii s vlastníkom predmetného transparentu ide o zariadenie prenosné, ktoré bude umiestňovať na plot iba počas otváracích hodín predajne GARDENA, sídliacej v objekte parc.č. 283, ul. Belluša, v k.ú. Piešťany.
Miestne poplatky za reklamu boli po vstupe do Európskej únie zrušené.
Správne poplatky sa uhrádzajú pri schvaľovaní reklamného, informačného alebo propagačného zariadenia, ukončeného rozhodnutím. Ich výška sa odvíja od veľkosti plochy zariadenia.

S pozdravom


Heribanová
(úsek územného plánovania a architektúry
MsÚ Piešťany)
04. jún 2013

Anonym

suhlasim s M. Orviskym
04. jún 2013

Anonym

ano naco si prezeraz Kevin tento portal ked si ho nazval nezmyselnym?
04. jún 2013

Matej Orviský

Anonym : Nezmyselny je iba Kevin a jeho komentare
05. jún 2013

Anonym

suhlasim s M. Orviskym
07. jún 2013

Viliam Šimo

Pán Orviský a Anonym, som vlastníkom tej nehnuteľnosti na ktorej sú umiestnené informačné tabule a vyprosím si od Vás aby ste o mne hovorili ako o podvodníkovi. Ja nie som anonymný človek, pokiaľ máte nejaký problém kľudne môžte za mnou kedykoľvek prísť. Mám kanceláriu na vrchnom poschodí v tej budove. Platím si riadne a načas všetky dane a poplatky a vedzte že nie sú malé. Okrem toho sa riadne staráme o celý areál. Mimochodom neviem, kde ste bol pán Orviský pred tým keď som to kúpil, pamätáte si ako to tam vyzeralo? Bola to takmer ruina, zničené chodníky, zeleň, prevádzky pozatvárané... Otvorte oči a pozrite sa ako to tam vyzerá teraz.
Mám rád takých ľudí, ktorí v živote nič neurobili, len sa niekde mocú, závidia všetko kritizujú a paradoxne sú závislí na ľuďoch, ktorí tie dane štátu, či mestu odvádzajú. Zaujímalo by ma, či keď ste tam chodil po okolí a fotil, či ste zdvihol aspoň jeden papier, cigaretový ohorok či plastovú fľašu, čo tam ľudia všade pohadzujú. Viete pre mesto a ľudí ktorí v ňom žijú sa dá spraviť viac, podstatne viac, ako to čo robíte Vy...
Viliam Šimo
10. jún 2013

Anonym

Viliam Šimo: ina sme chceli zistit ci platite dane ak ano tak je vsetko v poriadku

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.