Vedenie káblov na historickej budove

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Vyriešený
meno
Roman Ondrejka 16. januára 2018

Dobrý deň, už dlhšie si všímam neupravený a mimoriadne nevzhľadný spôsob vedenia káblov na tomto historickom objekte. Keďže budova je na veľmi frekventovanom mieste, je na očiach nielen Piešťancov ale aj zahraničných hostí. Bolo by zrejme vhodné tieto káble prebrať (naozaj sú všetky "živé" a potrebné?), prípadne ich natiahnuť tak, aby nešli "krížom-krážom" cez budovu.

23. január 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
za technický stav a vzhľad objektu zodpovedá jeho vlastník, v tomto prípade Slovenské liečené kúpele Piešťany, a.s.. Stotožňujeme sa s názorom, že najmä káble (zrejme vedené od telekomunikačných zariadení k telefónom, počítačom a pod.) „živelne“ umiestnené cez uličnú fasádu objektu (najmä v hornej časti) neprispievajú k zhodnoteniu jeho priečelia po estetickej stránke, ale naopak jeho výraz zhoršujú. Z uvedeného dôvodu Vašu oprávnenú kritiku, resp. Váš postreh za účelom riešenia tejto problematiky zasielame vlastníkovi predmetného objektu a Krajskému pamiatkovému úradu Trnava. Na záver uvádzame, že tieto káble nie sú stavbou v zmysle stavebného zákona, a preto ich odstránenie nie je možné riešiť z pozície stavebného úradu.

Odd. stavebných služieb a rozvoja mesta
24. február 2018

Odkazprestarostu.sk [email protected]

Dobrý deň,

kontaktoval som Slovenské liečebné kúpele a.s. na adrese: [email protected] a budeme čakať na odpoveď 14 dní.

Ďakujem za trpezlivosť.

S pozdravom,

Erik, administrátor odkazu pre Piešťany
24. február 2018

Odkazprestarostu.sk [email protected]

Zodpovednosť bola zmenená pre:
Slovenské liečebné kúpele a.s.
22. apríl 2018

Roman Ondrejka

Myslim ze mozete status zmenit na "vyrieseny", nakolko kablov z budovy vyrazne ubudlo, myslim ze ucel to splnilo, dakujem.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania