Zabezpečenie smetných nádob na A. Hlinku

Zodpovednosť za riešenie: Piešťany

Vyriešený
meno
Miro Švorc 03. januára 2019

Do kontajnerov určených pre bytové jednotky na A.Hlinku 61, 62 a 63 vysýpajú smeti pravidelne cudzí ľudia, ktorí nebývajú v uvedených domoch. Najčastejšie návštevníci supermarketu, ale aj majitelia blízkych reštaurácií sem vyhadzujú odpad. Nádoby sa potom rýchlo zaplnia (2 kontajnery na papier napr. za 3 dni) a odpad sa povaľuje vôkol. Navrhujem dorobiť k oploteniu kontajnerov elektronické dvere na čip, ktorý by mali iba obyvatelia činžiakov A.Hlinku. Ďakujem za posúdenie.

07. január 2019

Vladimír

Toto už malo byť dávno zabezpečené už aj v Brezne to majú tak pod prístreškom a na zámok.
08. január 2019

Matthias Arnould

Problémom však je nedostatok smetných košov v okolí, zamknutím len docielite to, že vám smeti budú nechávať opreté o oplotenie. Nič iné. (a zbytočnú prekážku pri vyhadzovaní smetí) Tieto oplotenia sa dávajú len v prípade, že tam chodia napr. bezdomovci rozhadzovať. Riešiť príčinu, nie dôsledok.
11. január 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Mesto Piešťany zatiaľ neuvažuje o uzatváraní stanovíšť na zberné nádoby čipovým systémom, nakoľko zvažuje alternatívu polopodzemných kontajnerov. Zároveň musíme brať do úvahy aj potrebu sprístupnenia nádob na zber kovov a skla aj pre rodinné domy nachádzajúce sa v okolí stanovišťa, ktoré majú možnosť tam tieto druhy odpadov ukladať.


Kto? Oddelenie stavebných služieb a rozvoja mesta

Mestský úrad Piešťany
12. január 2019

Miro Švorc

Tak, prosím, zabezpečte častejšie vynášanie nádob.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania