Nevhodne umiestnená reklama pod Kolonádou

Zodpovednosť za riešenie: Piešťany

Vyriešený

na kulturnu pamiatku to niekto dovolil umiestnit? alebo sa jedna o nelegalnu? dakujem

07. marec 2019

peter

reklama odstranena, moze sa uzavriet
10. marec 2019

peter

reklama pribudla opat!!!!! nevyriesene! alebo ziskali povolenie?
13. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
dňa 7.3.2019 sa reklamný trasparent na stĺpoch kolonády už nenachádzal. Nejedná sa o reklamnú stavbu, preto ju stavebný úrad Mesto Piešťany ani neriešil.
Samozrejme, pred umiestnením akejkoľvek reklamy, t.j. aj transparentu, je nutné, aby nájomca (vlastník prevádzky) požiadal o súhlas vlastníka objektu a v pamiatkovej zóne aj o súhlas Krajského pamiatkového úradu Trnava. V danom prípade išlo o umiestnenie transparentu na objekte, ktorý síce nie je kultúrnou pamiatkou, ale nachádza sa v pamiatkovej zóne. Táto reklama „pamiatkármi“ odsúhlasená nebola.
Umiestňovanie reklám, plagátov a pod. prevádzok v k.ú. Piešťany rieši aj Všeobecne záväzné nariadenie Mesta Piešťany č. 4/2000 o čistote mesta v znení neskorších zmien. Kontrolu dodržiavania tohto nariadenia vykonáva Mesto Piešťany prostredníctvom útvaru Mestskej polície, ktorej orgány sú oprávnené ukladať a vyberať pokuty v blokovom konaní ( zák. č. 372/90 Zb. § 84,85,86 v znení neskorších predpisov ).
Dňa 13.3.2019 bolo opätovne zistené umiestnenie transparentu medzi stĺpmi kolonády pred prevádzkou FAXCOPY ul. Winterova 8. Zodpovedný vedúci predajne bol požiadaný na povinnosť bezodkladného odstránenia nelegálneho predmetného transparentu, čo aj učinil. Zároveň bol upozornený na nevhodnosť jeho umiestnenia v rámci objektu, pričom mu bolo odporučené pre reklamnú činnosť prevádzky využiť jej výklady.


Kto? Oddelenie stavebných služieb a rozvoja mesta

Mestský úrad Piešťany
15. marec 2019

peter

dakujeme za riesenie. super.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania