Bratislavská-kôš-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: Piešťany

Neriešený
meno
Richard 24. júla 2019

Dobrý deň.
Chcel by som sa spýtať, z akého dôvodu na novom cintoríne (Bratislavská ulica) zmizol žltý kontajner na plastový triedený odpad?
Pominulé roky tam býval, a ľudia myslím mali záujem triediť plastový odpad z cintorína (vyhorené kahance, sáčky atď.). Miesto toho sa všetok ten plastový odpad teraz hádže do veľkoobjemového kontajnera, ktorý putuje len na skládku a znečisťuje tak zbytočne ŽP.
Za odpoveď vopred ďakujem.

24. júl 2019

peter

toto mesto, resp SMP a ine organizacie jemu podruzne, neseparuju! Vidite to v meste, ked kazde rano triedeny odpad z kosov konci na jednej kope v multikare. Ale Dr.Moretti, najdemurcite nejaku sofistikovanu odpoved .
26. júl 2019

Richard

Ak je pravda to čo hovoríte, tak je to pekné svinstvo z ich strany. Hlavne, že bežia reklamy nabádajúce k ešte zvýšenejšej miere recyklácie a pritom aj ľudia v domoch triedia, resp. taký podobný mne, aby nemali zo Slovenska len samé smetisko s odpadkami, ale čo keď už mestské organizácie netriedia, neriešia to, respektíve sú ľahostajní. Buď sú leniví pracovníci, pohodlní alebo neviem.. Zahanbujúce je, že mesto by malo ísť príkladom aj v tomto, mali by rozširovať početnosť košov na triedený odpad a nie postupovať krokmi späť.
26. júl 2019

peter

samozrejme ze je to pravda, vsetko konci na jednej kope! vidim to denne a je mi z toho zle, ako sa vsetci buchaju do prs, na cele so šašom, aki su triedici a ekologisti!
27. júl 2019

Johana Horna

Je potrebne zdoraznit ze v tomto meste si neplnia povinnost pani poslanci,ktori schvaluju ale nekontroluju to co schvalia.Hlavny kontrolor nevidi a nepocuje.A od pana primatora som v tejto oblasti ocakavala daleko viac.VZN o pohrebnictve,ktore vypracovali SMP p.o. a schvalili pani poslanci sa nerealizuje. platne VZN o pohrebnictve je iba dokument ktory nikto zo zodpovednych nezabezpecuje.Clanok 5 bod 1 pismeno g VZN citujem najomca hroboveho miesta je povinny triedit odpad z cistenia hrobu a jeho okolia a ukladat do vyclenenych zbernych nadob na biologicky rozlozitelny odpad,skleny odpad a plasty.Odpad,ktory nie je mozne vytriedit je najomca povinny ulozit do kontajnera na zmiesany odpad. Clanok 14 bod 1 Kontrolu dodrziavania ustanoveni tohto VZN vykonava Mesto Piestany prostrednictvom utvaru hlavneho kontrolora,Mestskej policie mesta Piestany a prevadzkovatela pohrebiska.
27. júl 2019

Marek

Johana: rád by som ten odpad na cintoríne separoval, ale nie sú tam koše a ak áno, tak jeden 120 l pre bioodpad pre celý cintorín. Myslím, že žartujú.
28. júl 2019

Johana Horna

Pan Marek nie nezartuju toto je obraz celeho riadenia nasho mesta.Takto spravuju nase peniaze.Za vyvoz odpadu z cintorinov vykazuju cca 13 tis eur rocne.Vraj tento odpad z cintorinov dotrieduju v zbernom dvore.Co si myslite ze ked sa ten odpad triedil ,boli tam tie male 120 l kose co s tym robili ? Sypali to do velkeho kontajnera naspat a potom vraj triedili v zbernom dvore.Prevazaju ju ho ako zlato.A ked nahodou prisi tak kontajner ktory je otvoreny tak vozia aj tu vodu.Ked to vidi obcan ze on triedi a je za blbca ma to aku motivaciu?No maju nas za uplnych blbcov a VZN je pre nami platenych uradnikov zdrap papiera.
26. august 2019

Johana Horna

Ja stale rozmyslam ci takyto postoj nasej radnice nikomu nevadi.Dostaneme konecne odpoved a dozijeme sa toho,ze niekto bude aj potrestany za porusovanie toho co schvalili.Pan hlavny kontrolor kedy konecne vykona kontrolu dodrziavania VZN o pohrebnictve.Aj za porusovanie
VZN zakon stanovuje pokuty kedy bude ulozena SMP p.o.?
05. november 2019

Johana Horna

Otazka pre pana primatora.Pan primator nehanbite sa za taketo urazlive spravanie mesta voci obcanom.Porusovanie VZN o pohrebnictve Vam nic nehovori?A co robi pan hlavny kontrolor.Co vlastne kontroluje a kedy robil naposledy kontrolu VZN .A toto nie je jedine porusovanie platneho VZN.Nehanbite sa udelovat pokuty za menej zavazne nedostatky a co konecne uz tu pokutu ulozit SMP. Pan primator je november a od jula ste to nedokazali ani len riesit.Cita vobec niekto tie podnety na MsU?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.