Adama Trajana-Verejné služby-iné

Zodpovednosť za riešenie: Piešťany

Uzavretý

Prečo obyvatelia sídlisk platia za smeti rovnako ako obyvatelia rodinných domov? Obyvateľ na sídlisku má zabezpečené,že má kedykoľvek kam uložiť odpad kým obyvateľ rodinného domu raz za 14 dní...

07. november 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
obyvatelia sídlisk platia za komunálny odpad rovnako ako obyvatelia rodinných domov preto, lebo v meste Piešťany je stanovený paušálny poplatok na osobu a rok. Tento poplatok je stanovený vo Všeobecne záväznom nariadení mesta Piešťany o miestnom poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady, ktoré bolo schválené mestským zastupiteľstvom Mesta Piešťany. Tento poplatok bol schválený ako pre obyvateľov žijúcich v bytových domoch, tak aj pre obyvateľov žijúcich v rodinných domoch. Obyvateľom v bytových domoch sa prideľujú nádoby na zmesový komunálny odpad v zmysle VZN o odpadoch podľa počtu bytov. Obyvateľom v rodinných domoch sa prideľuje nádoba na zmesový komunálny odpad v zmysle VZN o odpadoch na 1 súpisné číslo podľa počtu osôb žijúcich a prihlásených na danej adrese na platenie poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady. Interval vývozu zmesového komunálneho odpadu sa v rodinných domoch upravuje v letných mesiacoch na frekvenciu 1 x za týždeň. Uvedené je stanovené v zmysle zákona č. 79/2015 Z.z. o odpadoch.

S pozdravom
Ing. Lucia Schultzová
referent pre odpadové hospodárstvo
Tel.: +421-33-77 65 422
e-mail: [email protected]
Mestský úrad Piešťany
Námestie SNP č. 3
921 45 Piešťany
www.piestany.sk

D. Moretová, Kancelária primátora
07. november 2019

Jozef .

Podobnú odpoveď som očakával.Ale je to nespravodlivé voči obyvateľom RD. Mesto by malo zvážiť zmenu v polatkoch za odpad. Napríklad by obyvatelia RD mali platiť menej resp. platiť za množstvo odvezeného odpadu.Možno nejaké nálepky zaplatím dostanem nálepku a vyvezú mi nádobu.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania