Rozrastený strom na ulici Andreja Hlinku

Zodpovednosť za riešenie: Piešťany

Vyriešený
meno
Adriana 13. marca 2014

Dobry den, chcela by som upozornit na prestarly strom (neviem presne druh) na ulici A. Hlinku v Piešťanoch medzi domami č.55/57, ktorý už je vyšší ako 6-poschodový činžiak a jeho kmen je nebezpečne rozkonárený do písmena V, pričom aj vysoké konáre sú už hrubšie ako ľudské telo - ak by sa zlomili, boli by z tej výšky nebezpečné! Okrem toho si na ňom urobili hniezda vrany a svojím krákaním už od piatej ráno budia deti a rušia celé okolie...Ak strom nie je vhodný n aodstránenie, zrejme by bolo potrebné ho aspoň zmenšiť a orezať vrchné konáre - na čo je zrejme ešte vhodný čas!

13. marec 2014

lojzík

inak tie vrany su všeobecný problém. takisto v parku pri ceste na topoľoch - je to neúnosné. treba ich odtiaľ vyštvať
13. marec 2014

lojzík

inak tie vrany su všeobecný problém. takisto v parku pri ceste na topoľoch - je to neúnosné. treba ich odtiaľ vyštvať
21. marec 2014

Vrana

Lojzik a co tak vystvat teba, aj vrany musia niekede zit, zijem tam uz roky a vrany mi vobec nevadia, som si zvykol ako vsetci okolo, keby tam neboli by mi to aj chybalo
11. apríl 2014

Odpoveď samosprávy

V decembri 2012 zadal Mestský úrad spracovať dendrologický posudok drevín na časť sídliska Prednádražie, ktorého súčasťou bol aj predmetný topoľ. Podľa odborného posudku je zdravotný stav stromu dobrý a nie je potrebné na ňom vykonať bezpečnostné opatrenia. V marci 2014 pracovníci MsÚ v spolupráci s certifikovaným arboristom vykonali tvaromiestnu obhliadku na posúdenie potencionálneho rizika topoľa pre okolie. Arborista znovu potvrdil, že žiadny zásah do dreviny nie je momentálne potrebný. Strom budeme naďalej priebežne sledovať a prípadné zmeny jeho zdravotného stavu operatívne riešiť.

Ing. Radomila Škodná - referent pre zeleň a ochranu prírody a krajiny
11. apríl 2014

lojzik

@Vrana - tak nech ťa dobre poobsierajú, keď ti to nevadí a jednu si adoptuj a daj si ju na balkón, nech ti tam škrieka, aspoň nebude počuť tvoje priblbé poznámky, upoteného tínedžera.
19. máj 2014

Štefan Durdík

Medzi obytné domy nepatrí žiadny vysoký strom, ani zdravý.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania