Vážska-neporiadok a odpadky-čierne skládky

Zodpovednosť za riešenie: Piešťany

Uzavretý
meno
Ivona Rymarenková 04. novembra 2019

Pri jesennej a jarnej údržbe záhrad obyvatelia rodinných domov vynášajú odpad zo svojich záhrad na verejné priestranstvo. Najskôr sú to len orezané stromy, ale postupne sa pridáva ďalší odpad - momentálne sú to dva kočíky

07. november 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ukladanie biologicky rozložiteľného odpadu ako aj iného druhu odpadu mimo nádob je nesprávne, nakoľko je možnosť pridelenia nádoby na BIO odpad do rodinných domov a taktiež uloženie BIO odpadu, veľkoobjemového, nebezpečného a elektroodpadu na zbernom dvore. Pokiaľ niekomu nepostačuje nádoba na BIO odpad, je možné uloženie nadbytočného množstva BIO odpadu bezplatne na zberný dvor fyzickými osobami s trvalým pobytom prípadne prechodným pobytom alebo vlastniacim nehnuteľnosť na území mesta Piešťany po preukázaní sa platným občianskym preukazom a dokladom o zaplatení miestneho poplatku za komunálny odpad a drobný stavebný odpad. To platí aj v prípade uloženia veľkoobjemového odpadu, nebezpečného odpadu a elektroodpadu.

S pozdravom
Ing. Lucia Schultzová
referent pre odpadové hospodárstvo
Tel.: +421-33-77 65 422
e-mail: [email protected]
Mestský úrad Piešťany

D. Moretová, Kancelária primátora
12. november 2019

Ivona Rymarenková

Ďakujem za odbornú odpoveď, ale pravdepodobne ste ma nepochopili. Všetky Vami uvedené skutočnosti viem a využívam ich. Keďže sa skutočnosť pravidelne opakuje, preto som upozornila na čiernu skládku. Nevidím dôvod, prečo sa upratanie takéhoto neporiadku má platiť aj z mojich daní, ktoré tomuto mestu platím. Druhá fotografia identifikovala miesto, odkiaľ bol odpad naskladnený. Pravdepodobne to nestačí a treba chytiť vinníka za ruku a držať ho, pokým neprídu kompetentní. Ak sa nebudú podobné priestupky sankcionovať, situácia sa nezmení.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania