Lipová-cesta-rozbitá (väčší úsek)

Zodpovednosť za riešenie: Piešťany

Vyriešený
meno
Milan 17. júla 2020

Dobrý deň, prosím o opravu rozbitej cesty na Lipovej ulici. Ďakujem

17. júl 2020

Johana Horna

Miesto toho aby sme opravovali cesty vybrate peniaze od obcanov za parkovne pouzivame aj na vykryvanie strat za cintorinske a pohrebne sluzby
22. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, p. Johana Horná,
zasielame stanovisko k Vašej pripomienke. Príjmy z parkovného z odstavných plôch mesta sú príjmami hlavnej činnosti. Tieto finančné prostriedky používame na krytie výdavkov hlavnej činnosti podľa zákona o rozpočtových pravidlách prednostne. To znamená, že oprava výtlkov je hradená buď z vlastných príjmov získaných v hlavnej činnosti alebo z príspevku zriaďovateľa. To, že cesty v Piešťanoch by potrebovali viac ako len zalievanie výtlkov, je všetkým obyvateľom mesta jasné. SMP zabezpečujú len najnevyhnutnejšie lokálne opravy.
Príjmy z parkovného na Nálepkovej ulici sú príjmami podnikateľskej činnosti. Týmito príjmami si môžeme kryť len výdavky v rámci podnikateľskej činnosti, to znamená všetky výdavky, ktoré nám vznikajú z titulu podnikania. Oprava výtlkov nie je našou podnikateľskou činnosťou. Naopak cintorínske a pohrebné služby patria práve do podnikateľskej činnosti, tak nie je problém, aby sme použili akýkoľvek príjem podnikateľskej činnosti na pokrytie akéhokoľvek výdavku v podnikateľskej činnosti. Stredisko pohrebných a cintorínskych služieb je ku koncu mája 2020 v zisku. Naša podnikateľská činnosť je zisková a vykazuje sa ako celok.

Ing. Renáta Racíková
vedúca ekonomického strediska SMP
31. júl 2020

Jozef .

Prosím o vyjadrenie kompetentných KEDY budú opravené výtlky na cestách ak ich nehodláte opraviť v dohľadnej dobe ( 2-3 dni ) treba ich označiť prenosným dopravným značením.Pretože v prípade poškodenia vozidla môže poškodený vymáhať vzniknutú škodu od správcu komunikácie.
22. september 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
výtlky sú opravené.

Služby mesta Piešťany

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania