Rusínska-semafor-zle nastavený

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

Uzavretý
meno
xelen 23. septembra 2020

Potrebujem aby ste NAOZAJ riešili zlé nastavenie semaforov v meste.

Mladý človek, športovec, má problém prejsť cez Arm. gen. svobodu. Každé ráno dôjdu ľudia po ostrovček a naskočí červená a každý jeden porušujeme zákon a na druhú stranu prechádzame po červenej. Lebo si vážime zdravý sedliacky rozum a už toto svedčí, že celý semafor je nastavený zle. Život každý deň ukazuje.. masa rozhodla.. že nemá zmysel zastaviť na červenú.

Mesto, Sídlisko, patrí ľuďom, domácim a chodcom.

Zelené vlna je smrť. Kamióny, autá sa ako besné rútia, len aby stihli zelenú vlnu. Vyriešte to. Necítim sa bezpečne.

Riešte aj nové semafóry pri Poliklinike. Ľudia ignorujú semafory, ktoré sú nastavené proti sedliackemu rozumu. Zrobte dačo pre Sekčovčanov. Nechceme sa stresovať a žiť v riziku smrti pod kolesami áut.

24. september 2020

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
20. október 2020

Odpoveď samosprávy

Jednotlivé svetelné signálny cestnej dopravnej signalizácie na križovatke Arm. gen. Svobodu – Rusínska – Laca Novomeského sa riadia signálnym plánom vypracovaným autorizovaným projektantom a schváleným príslušným dopravným inšpektorátom.
Ďakujeme Vám za Váš podnet a vážime si Vašu pozornosť ako vnímavého občana tohto mesta a za predpokladu doručenia ďalších podnetov sme pripravení na ich riešenie.

Odbor životného prostredia a dopravnej infraštruktúry MsÚ
02. november 2020

Floro

Ten autorizovaný projektant keď vypracovával signálny plán myslel na to, že zelená pre chodcov ktorí prechádzajú od Laca Novomeského na Rusínsku svieti tak krátko, že chodci keď nechcú ostať stáť na úzkom ostrovčeku ,kde auta rýchlo uháňajú tesne popri nich, kde riskujú zdravie a život, tak musia rýchlo utekať už na červenú, aby sa vyhli tomuto nebezpečnému státiu v strede frekventovanej križovatky. Ten ostrovček je fakt veľmi úzky, navrhujem tomuto projektantovi, aby si vyskúšal prejsť týmto priechodom pre chodcov, zmenil by názor, že je to v poriadku !!!

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania