Pavlovičovo námestie-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

V riešení
meno
Martin 13. októbra 2020

Parkovisko prestáva slúžiť obyvateľom bytoviek nakoľko si z neho študenti a návštevníci mesta robia bezplatné verejne parkovisko... Tento problém by bolo vhodné urýchlene riešiť.
Ďakujem za pochopenie a riešenie problému

13. október 2020

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
05. november 2020

Odpoveď samosprávy

Mesto Prešov, ako príslušný cestný správny orgán pre miestne a účelové komunikácie v zmysle § 3 ods. 2 zákona č. 135/1961 Zb. o pozemných komunikáciách (cestný zákon) v znení neskorších predpisov, zaujíma k Vášmu podnetu zverejnenému na stránke www.odkazprestarostu.sk/102167 v predmetnej veci nasledujúce stanovisko.
Dňa 27.5.2020 prijalo Mestské zastupiteľstvo mesta Prešov zmenu platného VZN č. 13/2019 o dočasnom parkovaní motorových vozidiel na vymedzených úsekoch miestnych komunikácií na území mesta Prešov pod číslom VZN č. 03/2020, ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré jeho náležitosti, najmä v čl. 17 posúva účinnosť platného VZN č. 13/2019 na 1.1.2021.
To znamená, že systém zavádzania regulovaného parkovania motorových vozidiel na území mesta Prešov na komunikáciách a parkoviskách v majetku mesta Prešov bude plne funkčný a prevádzky schopný až od začiatku budúceho roku, pričom sa v prvom kroku zavádza v lokalitách č. 1 a 2, to je centrum mesta a lokalita Táborisko.
Z toho vyplýva, že študenti a iní návštevníci (nerezidenti) zóny, budú môcť stáť v modrej rezidentskej zóne po zaplatení a ak bude voľné parkovacie miesto od 8:00 – 16:00. Mimo tejto vymedzenej doby môžu parkovacie miesta používať len rezidenti s vydanou platnou rezidentnou parkovacou kartou celý deň (24h). Systém po zavedení, by mal predovšetkým zvýhodniť Vás, obyvateľov mesta (rezidentov) na úkor služobných vozidiel motoristov, študentov ktorí do mesta prichádzajú za prácou, vzdelaním (nerezidenti).
Zavádzanie regulovaného parkovania v ostatných zónach konkrétne na Ul. Pavlovičovo námestie (41 – 42) je plánovaná v zóna č. 5. Príprava bude prebiehať postupne v nasledujúcom období, pričom je závislá od odsúhlasenia jednotlivých zón poslancami mestského zastupiteľstva a finančných prostriedkov v rozpočte mesta Prešov. Financie získané z regulácie parkovania pôjdu spätne do rozvoja infraštruktúry mesta a výstavby nových parkovacích miest.

Odbor životného prostredia a dopravnej infraštruktúry MsÚ
25. november 2021

Martin

Samozrejme po spoplatnení naokolo veľa ľudí chodi parkovať zadarmo sem. Urgentne treba riešiť daný problém.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania