Tarasa Ševčenka-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

V riešení
meno
NebudemLabutKedNebuduUradnici 09. novembra 2020

Za touto značkou sa nesmie parkovať ani na chodníku. Dávam MsP do pozornosti vyhlášku č. 30/2020 Z. z.Ministerstva vnútra Slovenskej republiky o dopravnom značení platnú od apríla 2020 kde v jej prílohe č. 3 (pripájam screen) už je jasne uvedené, že zákaz zastavenia a zákaz statia platia aj pre chodník. Navrhujem A) buď pokutovať a všetky autá vytlačiť z chodníka preč alebo B) presunúť značku zákaz zastavenia ku škole za to žlté zábradlie (viď. foto 3), aby za ním sa už nemohlo stáť na chodníku nakoľko tam je už úzko a je problém pre ľudí prejsť, často vozidlá chodcom ani len neponechajú 1,5m alebo trčia do cesty. Ja som za riešenie "B" čiže apoň nejaké parkovacie miesta (4-5) by boli legálne možné po žlté zábradlie.

10. november 2020

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
26. november 2020

Odpoveď samosprávy

Tak, ako je uvedené v podnete, je parkovanie na uvedenom mieste v rozpore s platnými dopravnými predpismi. Príslušníci mestskej polície začali riešiť tieto dopravné priestupky v zmysle zák. SNR č.372/1990 o priestupkoch s prihliadnutím na plnenie iných, závažnejších úloh. Priestupky policajti riešia priamo na mieste alebo umiestnením výziev na motorovom vozidle a zdokumentovaní priestupku.
Vec taktiež odstupujeme na príslušný cestný správny orgán mesta Prešov, aby posúdil opodstatnenosť dopravnej značky „zákaz zastavenia“ v celom priebehu, alebo jej úpravu tak, ako je uvedené v podnete. V súčasnosti do príp. zmeny budú policajti riešiť priestupky na Tarasa Ševčenka v zmysle platnej dopravnej značky.
Za podnet a upozornenie na protiprávne konanie Vám ďakujeme.

Mestská polícia v Prešove

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania