Lesík delostrelcov-Dopravne znacenie-riesenie dopravnej situacie

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

V riešení
meno
Janosik 11. novembra 2020

Neusne zpachy na dennom poriadku. V kosiciach na ul. Palackeho v case spicky riadia dopravny policajty plinulost dopravy. Tu som za cely rok nevidel ziadneho.
Hlavny problem je odbocka od Lesika delostrelcov na Rusinsku (slaba kapacita odbocovacieho pruhu) ak je preplneny stav, tak auta blokuju prejazdny pruh smerom na SAD.
Dalsi problem tu vidim, hned na zaciatku, auta sa zaraduju od ul. Plzenskej a tym padom sa skor zaplni/zablokuje prejazdnost premavky.
Vodici na Vajanskeho alebo Safarikovej sa pohybuju len krokovo.
Existuje tu systemove riesenie, ktore by odlahcilo celu tepnu v najblizom horizonte ? Dakujem

12. november 2020

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
24. november 2020

Odpoveď samosprávy

Mesto Prešov, ako príslušný cestný správny orgán pre miestne a účelové komunikácie v zmysle § 3 ods. 2 zákona č. 135/1961 Zb. o pozemných komunikáciách (cestný zákon) v znení neskorších predpisov, zaujíma k Vášmu podnetu zverejnenému na stránke www.odkazprestarostu.sk/103532 v predmetnej veci nasledujúce stanovisko.
Dopravná situácia na ceste III. triedy na uliciach Šafárikova – Hollého – Lesík delostrelcov je vyvolaná absenciou mestských diaľničných obchvatov, ktoré by preniesli tranzitnú dopravu smerujúcu zo západnej strany mesta na juh v smere na Košice. Okrem toho je tento úsek cesty dopravne zaťažrný vozidlami smerujúcimi na Sídlisko Sekčov cez Rusínsku ulicu. V predmetnej lokalite sa situácia čiastočne zlepší po dokončení Diaľnice D1 Prešov západ – Prešov juh v roku 2021 a po vybudovaní stavby rýchlostnej cesty „R4 Prešov – severný obchvat“, ktorej zmluvné ukončenie je plánované v marci 2023.
Komplexnejšie dopravné riešenie by priniesla ešte aj navrhovaná stavba komunikácie K3-K5, ktorá je v štádiu technickej štúdie a stavba samostatného východného mestského obchvatu, ktorý je momentálne v štádiu návrhu. Dnes majú prioritu stavby jednotlivých diaľničných úsekov. Príslušníci polície riadia dopravu na križovatkách v prípade havárií, alebo pri vytváraní časovo dlhodobých kolón.

Odbor životného prostredia a dopravnej infraštruktúry MsÚ
14. január 2021

Jozef

Situáciu treba riešiť teraz a nečakať do roku 2023 .....a to ani nie je isté, či bude uvedený termín ukončenia výstavby dodržaný....a netreba si nahovárať, že tento obchvat vyrieši problém na uvedenej križovatke.....všetko sa dá, len treba zmeniť nastavenie svetelnej signalizácie a zmeniť vodorovné značenie niektorých jazdných pruhov...Keď príslušníci polície riadia premávku na uvedenej križovatke, tak vytvárajú problém na iných susedných križovatkách....!!!!!!

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania